El nou projecte de restaurant dels germans Roca ja ha vist la llum. Els xefs catalans han estrenat, aquest dijous Esperit Roca, que pretén ser un "centre gastronòmic i cultural". És un dels fonaments de La Fortalesa, un enorme complex situat a Sant Julià de Ramis que gestionen des del 2022 després de prendre el relleu a l'Atempo del xef Jordi Cruz que va obtenir una estrella Michelin.
El local oferirà una reinterpretació dels plats icònics d'El Celler de Can Roca i serà la continuació del Mas Marroch situat a Vilablareix, que ara només es dedicarà a esdeveniments. L'Esperit Roca oferirà dos menús degustació als seus clients: l'anomenat 6/2, sis plats i dues postres, i el 2/6, amb dos plats salats i sis postres.
El projecte dels Roca no només serà el d'un restaurant. La Fortalesa també gaudirà d'un celler situat a la cúpula del castell, amb unes 80.000 ampolles. Caldrà passar per aquesta per poder entrar al local i seure a taula. En aquest mateix espai, expliquen des del rotatiu barceloní, es podrà visitar l'exposició CCR. Cuina. Consciència. Investigació, on s'explicarà la trajectòria d'El Celler en els darrers 38 anys.
L'hotel dels germans Roca
Hi ha més sorpreses per part dels xefs i restauradors catalans. A la zona superior de la Fortalesa hi ha l'Hotel Esperit Roca, de quatre estrelles superior. Tindrà unes vistes de 360 graus del territori gironí, piscina, jardins i espais "de tranquilitat". Només hi haurà quinze habitacions. L'hotel obrirà més tard que el restaurant, segurament durant el juny.