
Nota de premsa
Aquest dimarts s’ha celebrat al centre cultural La Sitja del poble gironí Fornells de la Selva el VIII Concurs “El Millor Barista de l’any”, convocat per la torrefactora Cafès Cornellà. Durant tot el matí, els cinc millors baristes del territori, escollits entre més de 400 candidats, han mostrat el seu coneixement sobre la gastronomia del cafè amb tres tipus de preparacions: 4 cafès espresso, 4 capuccinos i 4 begudes d'especialitat, la base de les quals havia de ser el cafè. El primer premi ha estat per a Ricard Fernández, de l’Escola d’Hostaleria de Girona; en segon lloc s’ha situat la barista Lina Zapata, de la Cafeteria Tornés de Girona; i la tercera posició ha estat per a l’especialista Sara Güell, del Cafè del Poste de Banyoles. El quart i cinquè classificats són Juan Pablo Marquès, del restuarant Els Tinars de Llagostera; i Alejandro Moreno, de la Cafeteria Sant Joan de Calella de Mar. Ricard Fernández i Lina Zapata concorreran al campionat de Catalunya que se celebrarà el pròxim 13 de maig a Barcelona.
Durant l’acte, la cap de Formació de Cafès Cornellà, Imma Vila, ha explicat els tutorials per a la professió que Cafès Cornellà ha editat per facilitar la comprensió i posada en pràctica de les diverses tècniques del Mètode Espresso. Es pot accedir a aquesta producció, realitzada per contribuir a la formació professional dels baristes, a través de www.cafescornella.es (secció Taller Barista). Per la seva banda, el director general de l’empresa, Pere Cornellà, ha destacat el coneixement i qualitat dels baristes que han concursat i ha insistit en la necessitat de posar en valor la figura del professional de la cafeteria. Precisament, el concurs del barista va ser impulsat per Cafès Cornellà ara farà vuit anys, i per primera vegada a Espanya, per aconseguir el reconeixement professional de la figura del barista i del cafè com a producte gastronòmic. El primer concurs mundial de barista (WorldBaristaChampionship) celebrat l’any 2000 va fer aparèixer les begudes d'especialitat barista amb base de cafè, acompanyant al tradicional espresso perfecte i al cappuccino. Per a Cafès Cornellà aquestes begudes subratllen aquesta capacitat que té el cafè i la possibilitat creativa per part del barista. El resultat és tota una nova generació de propostes amb un alt poder de satisfacció per al consumidor final de la cafeteria.