Mostra de Cuina Napoleònica a Girona

Publicat el 21 d’agost de 2008 a les 08:02
 
A la mostra, que recupera receptes tant catalanes com franceses del segle XIX, hi participen els restaurants Alemanys 3, Cynara i Cal Ros.  D'altre banda, el col·lectiu Girona Bons Fogons participarà de la Jornada Reviu la Història, 200 anys de Setges Napoleònics, que es farà a la Devesa el proper 14 de setembre elaborant un ranxo napoleònic per als assistents a la jornada.
 
Els menús dels restaurants són els següents:
 
ALEMANYS 3 - c/ dels Alemanys s/n,  Telèfon: 972 213 551
 
Esperant el Ranxo: Escudella de carbassa amb les seves pipes.
 
Les verdures preferides dels oficials napoleònics: Cruditès amb salsa de mostassa.
 
La Cavalleria desapareix als Setges: Hamburguesa de filet de poltre.
 
El que queda al rebost: Arròs amb llet d'atmetlles.
 
Aigües, vi, pa i cafès: 28 € (IVA inclòs)
 
CAL ROS - Cort Reial, 9, Telèfon: 972 219 176
Aperitiu del dia.
 
La terrina de foie que agradava a Napoleó.
 
Bacallà amb tomata, pebrot i ou, tal com es menjava durant els setges a Girona.
 
Cocota d´ànec i verdures Sota muralla.
 
Les creps dels setges.
 
Pa, Aigua i Vi.
 
Preu: 33 € - IVA inclòs.
 
CYNARA - Travessera de la Creu, 5 Telèfon: 972 485 109
 
Pica pica Bicentenari.
 
Les delícies dels assetjants francesos - Cruditès amb salsa de mostassa.
 
Els plaers dels Miquelets de Girona - Orada a la Provençal o Cuixes d'ànec amb crema de salmó i porros.
 
La dolça espera dels Setges - Sufflè de xocolata.
 
Aïgues, pa, vi i cafès.
 
29 € - IVA inclòs.
 
Per a més informació visiteu la web www.gironabonsfogons.com i www.girona18081809.com