Presenten la segona edició de La Cuina de l'Escurat

Publicat el 16 de gener de 2009 a les 15:59
 
Nota de premsa de l'Ajuntament de Llagostera
 
200 PERSONES PARTICIPEN A LA PRESENTACIÓ I DEGUSTACIÓ DE LA CUINA DE LÂ’ESCURAT
 
La II edició de la Cuina de lÂ’Escurat comença amb èxit popular
 
Ahir, dia 15 de gener, a les 20h del vespre, es va presentar la II edició de Jornada Gastronòmica Cuina de lÂ’Escurat. A lÂ’acte hi van assistir unes 200 persones, que per un preu de 6€ van poder degustar set plats dels set restaurants que integren la Cuina de LÂ’Escurat i van omplir de gom a gom el Casino Llagosterenc. La jornada va ser presentada oficialment pel regidor de Promoció Local, Ramon Soler Salvadó i el president de lÂ’Associació de restaurants de Llagostera Jordi Rissech.
Els plats que van oferir ahir els restaurants corresponen a alguns dels plats que es poden trobar als diferents restaurants al llarg de tota la jornada gastronòmica que dura fins el dia 28 de febrer. Els plats que es van poder degustar ahir van ésser sopa de carbassa amb bull negre, pota i tripa, farcellets de col amb carn de perol i suc de rostit, trinxat, estofat de galta de vedella, botifarra feta de la casa rostida amb bressa i rosta i cruixent de peu de porc. La cuina de lÂ’Escurat és una iniciativa de lÂ’Associació de Restaurants de Llagostera i lÂ’Ajuntament de Llagostera.
 
El principal objectiu dÂ’aquesta Jornada gastronòmica és promoure la gastronomia de Llagostera i amb ella els plats més tradicionals de la zona. La idea va sorgir lÂ’any passat per tal dÂ’adequar-se a les butxaques escurades de la gent, un cop han passat les festes de Nadal, i aquest any 2009 es torna a celebrar amb el mateix objectiu; oferir menjars poc sofisticats, tradicionals i econòmics.
 
Per tant, la cuina de lÂ’Escurat, respon i està pensada per cobrir diferents necessitats: oferir plats tradicionals, recuperar la cultura gastronòmica de la zona i a la vegada ho ofereix amb un cost econòmic pensat per la butxaca.
 
La jornada gastronòmica es porta a terme fins el 28 de febrer als restaurants de lÂ’Associació de Restaurants de Llagostera i el preu dels menús oscil·len entre 12 i 20 euros. Des de lÂ’Ajuntament es vol potenciar els actius turístics de la zona, fomentant dÂ’aquesta manera els restaurants i la gastronomia de Llagostera.

Cal destacar que aquesta jornada gastronòmica, està emmarcada en la programació de la organització de tres jornades gastronòmiques al llarg de lÂ’any. La Cuina de LÂ’Escurat, que celebra la seva II edició, encapçala les posteriors jornades, les Jornades gastronòmiques de Cuina de Festa Major, del 29 de maig al 2 de juny, i les Jornades gastronòmiques de Cuina del Bolet, del 12 dÂ’octubre al 12 de novembre.