La 13a edició de la Festa de la Mongeta del Ganxet, que enguany se celebra l'1 de desembre, arriba amb moltes novetats. La primera és la celebració de la 1a Setmana de la Producció Local que, del 25 al 30 de novembre, posarà en valor la pagesia de les Franqueses.
Les activitats obertes al públic d'aquesta setmana temàtica se centren el dissabte 30 al passeig del Primer d'Octubre amb un taller, un esmorzar de forquilla, una sortida etnobotàtica, un tast d'olis i la projecció d'un documental*. De dilluns 25 a divendres 29 de novembre, però, hi ha programades activitats amb les escoles del municipi com les visites a la Cooperativa Agrària del Vallès o la confecció de menús escolar amb productes de proximitat, també un curs per a empreses agroalimentàries i una exposició.
La segona novetat és l'ampliació del nombre de parades de productes de proximitat i, per segon any, Ada Parellada Garrell, prepararà civet de senglar pel tast del migdia.
Aquest 2024 se celebra la 12a edició del Concurs de Cuina de la Mongeta del Ganxet que, per primer any, rendeix homenatge al cuiner Fermí Puig Botey i ho fa adoptant el seu nom.
El concurs també incorpora una nova categoria, la de les AFA, Associacions de Famílies d'Alumnat, que partipen per primera vegada. També s'ha incrementat el valor dels premis: 500 euros pels plats guanyadors en cada categoria i 250 pel segon classificat en castegories juvenil i adulta.
Concurs de Cuina de la Mongeta del Ganxet-Fermí Puig Botey
El concurs se celebra el matí de l’1 de desembre coincidint amb la Festa de la Mongeta del Ganxet. L’elaboració dels plats s’iniciarà a les 10.30 i l’entrega de premis serà a les 13.30. Enguany el jurat el formen el cuiner Pep Salsetes, la cuinera Ada Parellada i la periodista Elisenda Cuquet Pedragosa. Les categories són: juvenil, persones adultes i AFA.
Les inscripcions s’han de formalitzar abans del 24 de novembre al formulari. Totes les persones participants rebran un obsequi i un diploma en reconeixement de la seva participació.