Més de 15.000 persones visiten Caldes per gaudir del Mercat de l’Olla

La 13a edició del Mercat de l’Olla ha repartit 1.000 racions de llenties, 6.000 d’olla calderina i 10.000 de caldo

Cap de setmana d'olles i caldo a Caldes
Cap de setmana d'olles i caldo a Caldes | Ajuntament de Caldes de Montbui
Redacció
17 de març de 2025, 13:16
Actualitzat: 13:22h

L’olla més gran de Catalunya ha tornat a ser la protagonista, un any més, del Mercat de l’Olla de Caldes de Montbui, que ha celebrat aquest cap de setmana la 13a edició amb 15.000 persones visitants i 7.000 racions de llegums repartides, de les quals 1.000 van ser de llenties pardines i 6.000 d’olla calderina, la nova proposta gastronòmica de Caldes.

Durant el mercat, es van fer bullir, també, 3.000 litres de caldo per repartir 10.000 racions de l’icònic brou termal calderí.

El nombrós públic assistent ha pogut passejar pels carrers i places del nucli antic, on s’han instal·lat, a les places de l'Església, U d’Octubre, de la Font del Lleó i de Can Rius, i pels carrers del Forn, Samsó i del Pont, una vuitantena de parades de productes artesanals, d’alimentació, antiguitats i brocanteria i de cuina sobre rodes.

Durant tot el cap de setmana, un miler de famílies i d’infants han pogut gaudir de la programació d’activitats i tallers, així com d’espectacles i atraccions que els han fet xalar de valent.

Malgrat l’èxit d’aquesta edició, que manté el nivell d’afluència dels darrers anys, el Mercat es va haver d’anul·lar, diumenge a mitja tarda, als voltants de les 17 hores, a causa de la pluja. Tot i això, les persones que van visitar el Mercat, durant la tarda de cloenda, encara van poder tastar l’olla i el caldo termal.

S’han repartit 7.000 racions de llegums cuites

Enguany, el Mercat de l’olla presentava un nou plat de cuina termal, l’Olla Calderina, amb motiu de la distinció de Regió Mundial de la Gastronomia que ha rebut Catalunya aquest any.

La nova proposta gastronòmica ha comptat amb productes de proximitat, cuinant-se 165 quilos de cigrons, 90 quilos de falda de vedella, 35 quilos de costella de porc, 65 quilos de papada, 65 quilos de careta i 105 quilos de peus de porc.

Així, durant el cap de setmana del Mercat, a més de les 6.000 d’olla calderina, 1.000 racions de llegums llenties pardines i 10.000 racions de caldo. Les propietats de l’aigua termal i el foc de llenya fan que la cocció del brou calderí tingui aquest gust especial i to final fumat que fa valdre la cuina gastronòmica termal i atrau tants visitants.

Les jornades gastronòmiques s’allargaran fins al 23 de març

El Mercat de l’Olla s’allargarà fins al 23 de març, quan finalitzin les jornades gastronòmiques ‘Se’ns va l’Olla’, un programa on 11 restaurants ofereixen les seves propostes de gastronomia tradicional i termal a través d’un plat estrella que s'inclou en cada una de les seves cartes.