La Diputació de Barcelona participa aquest cap de setmana, del 10 al 12 maig, a la 3a Fira d’Economia Verda i Circular, que se celebra a Granollers durant les tradicionals festes de l’Ascensió. La corporació dona suport a l’esdeveniment i hi compta amb un espai propi dedicat al programa Parc a Taula i a la Xarxa de Productes de la Terra.
Dins de l’espai de la Diputació de Barcelona, una dotzena de productors de la Xarxa de Productes de la Terra són presents amb espai propi, en concret Pagès Entrena (Piera), La lleteria de les Feixes (Moià), Melmelària (Tiana), Fundació Privada Obra Tutelar Agrària (Lliçà de Vall), Sat pastures del Montseny (Montseny), Cor del Montseny (Campins), Can Frank (L`Ametlla del Valles), Llet de debò (Marata - Les Franqueses del Vallès), Mel dels Erms (Sant Pere de Vilamajor), Comic Beer (Cardedeu), Perfum de Fruits (La Garriga) i Dolç Estil Pastisser (La Garriga).
Els productors seran presents al Pavelló “Merjar Bé” de la Fira i el dissabte a les 18:30h hi haurà una xerrada i degustació dels seus productes, dinamitzada pel xef, professor de cuina i divulgador Pep Nogué.
La Xarxa de Productes de la Terra, impulsada per la Diputació de Barcelona, agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de qualitat de la demarcació de Barcelona. L’objectiu principal de la Xarxa és enfortir aquest teixit empresarial, per tal que les empreses siguin més competitives i sostenibles, i els territoris més atractius i de qualitat. La Xarxa ofereix les empreses membre formació i assessorament en l’àmbit de la gestió empresarial, processos productius, comercialització i distribució i experiència turística.
La Fira d’Economia Verda i Circular de Granollers vol aportar al consumidor final informació i recursos per participar en la transició verda, amb diferents exposicions, activitats i tallers. Una d’aquestes activitats, la jornada EVC LAB, va acollir aquest dijous la reunió constitutiva del Grup de treball d'economia circular i residus de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.