L’Ajuntament de Granollers actualitza el protocol contra les violències masclistes

El primer protocol va ser aprovat l’any 2004, es va revisar i actualitzar l’any 2016, i ara s’aprova per adequar-lo i actualitzar-lo al nou marc legal

El nou protocol es basa en cinc principis
El nou protocol es basa en cinc principis | Ajuntament de Granollers
Redacció
31 de gener de 2025, 14:25
Actualitzat: 14:41h

L’Ajuntament de Granollers ha actualitzat el seu Protocol d’abordatge de les Violències Masclistes. El nou protocol és una eina per millorar l’actuació dels serveis municipals i locals davant casos de violència masclista, i es basa en 5 principis:

  • Les violències masclistes enteses com una vulneració dels drets humans, en el marc d'un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones.
  • Els diferents eixos de desigualtats socials, com el gènere, l'origen, la classe social, l'orientació sexual, la discapacitat o l'edat, entre d'altres, estan relacionats entre sí i configuren formes concretes de discriminació i desigualtat. Per això, les violències masclistes s’han d’abordar com una problemàtica política, social, econòmica, simbòlica, global i estructural.
  • El treball en xarxa és més que la coordinació entre professionals.
  • Qualsevol recurs, encara que no sigui especialitzat, pot ser referent davant d’una situació concreta de violència masclista.
  • La Diligència deguda. És obligació dels poders públics adoptar les mesures necessàries per a actuar amb agilitat i eficiència amb vista a prevenir, investigar, perseguir, castigar i reparar adequadament els actes de violència masclista i protegir-ne les víctimes.

Maria Villegas Rueda, regidora d'Igualtat de Gènere i LGTBI+, ha explicat durant el Ple d’aquest dimarts la importància d’aquest protocol: «La construcció d’una societat igualitària només és possible si dissenyem polítiques públiques que tinguin en compte les discriminacions que patim les dones pel sol fet de ser-ho. Les violències masclistes són desigualtats estructurals que ens interpel·len a totes i a tots».

El primer protocol a l’Ajuntament de Granollers va ser aprovat l’any 2004, es va revisar i actualitzar l’any 2016. I ara, s’aprova per adequar-lo i actualitzar-lo al nou marc legal, i per emmarcar-lo, també, en el Protocol marc per una intervenció amb la diligència deguda en situacions de violències masclistes de la Generalitat.

Recursos al Territori per abordar les violències masclistes

  • Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). C/ del Portalet, 4, 4a planta 938.426.714 / [email protected]
  • Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE). Plaça de la Corona, 6, 3a planta. 935.851.223 / [email protected]
  • Policia Local. C/ de la Princesa, 55. 938.426.692 / [email protected] Mossos d’Esquadra (Grup d’Atenció a la Víctima – GAV). C/ Olivar, 6. 938.608.500
  • 900 900 120, una línia d'atenció a les dones en situació de violència masclista (operativa les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any). Servei de la Generalitat de Catalunya.