Mollet i Granollers s'oposen a la centralització dels Jutjats de Violència contra la Dona

Les alcaldesses sol·liciten a la consellera de Justícia una reunió urgent i demanen que es reconsideri aquesta decisió

Els jutjats de Granollers
Els jutjats de Granollers | Google Street View
Redacció
23 d'abril del 2024
Actualitzat el 24 d'abril a les 11:21h

L'alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, i l'alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell i Ortuño, s'han dirigit per escrit a la consellera de Justícia, Gemma Ubasart i González, per expressar-li el seu rebuig a la pretensió del Departament de Justícia de reordenar i centralitzar els Jutjats de Violència contra la Dona. Una mesura que comportaria passar tota l'activitat del jutjat de Mollet al de Granollers.

Ambdues alcaldesses li mostren a la consellera les seves inquietuds davant un trasllat que, segons les alcaldesses, va contra la normativa vigent i vulneraria el principi de proximitat, que obligaria a les víctimes a un major desplaçament i que pot comportar el col·lapse d'un servei dirigit a persones especialment vulnerables.

Les alcaldesses afegeixen que aquesta mesura perjudicaria greument tant les dones víctimes com les seves filles i fills menors i els preocupa que el fet que s'hagin de desplaçar més quilòmetres per posar o ratificar una denúncia els faci desistir de seguir el procediment judicial. El Consell de l'Advocacia Catalana i el Col·legi d'Advocats de Granollers – Vallès Oriental han posat en coneixement a les dues alcaldesses el seu posicionament contrari al trasllat.

Un posicionament que ambdues alcaldesses comparteixen i al que donen suport i, que han volgut posar en coneixement de la consellera Ubasart per mitjà d'aquesta carta amb la voluntat que pugui replantejar-se la posició de la conselleria i no es produeixi la centralització. Davant d'aquesta situació, Dionisio i Barnusell li sol·liciten a la consellera una reunió urgent i demanen que es reconsideri aquesta decisió.