Junts entra al govern municipal de Cardedeu amb PSC i GPC

Josep Quesada, del PSC, ocuparà l'alcaldia fins l'1 de gener de 2026, quan el càrrec passarà a mans de Xavier Orozco, de Junts

Nació
02 de novembre del 2023
Actualitzat el 13 de març del 2024 a les 12:28h
PSC i GPC-FIC sumen Junts per Cardedeu al govern municipal
PSC i GPC-FIC sumen Junts per Cardedeu al govern municipal | Ajuntament de Cardedeu

Cinc mesos després de l'inici del mandat, avui s'ha anunciat que els quatre regidors de Junts per Cardedeu s’incorporaran al govern municipal. En les passades eleccions, el PSC de l'actual alcalde Josep Quesada va aconseguir la victòria amb cinc regidors. A aquests s'hi va sumar l'únic representant de Gent pel Canvi - FIC, amb qui fins ara han format un govern amb minoria.

L'Ajuntament de Cardedeu ha anunciat que, a partir d'avui 2 de novembre, entrarà en vigor el nou cartipàs, amb l’entrada al govern municipal dels quatre regidors i regidores de Junts per Cardedeu: Xavier Orozco, Maria Andreu, Ignasi Planas i Carme Mallorques. Cal destacar que la diputada de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, va tancar la llista de Junts per Cardedeu.

Josep Quesada continuarà ocupant l’alcaldia de Cardedeu, però d’acord amb el pacte de govern signat amb Junts, l’alcaldia passarà a mans de Xavier Orozco el dia 1 de gener de 2026, fins a la constitució del proper consistori.

Amb aquest acord es desbloqueja la minoria que hi ha hagut fins ara al plenari, amb tan sols sis regidors al govern de PSC i GPC-FIC. Ara, amb els quatre regidors de Junts s'arriba als 10 regidors que atorguen la majoria absoluta.

L’acord polític per al govern de Cardedeu entre el Partit dels Socialistes de Catalunya, Junts per Cardedeu i Gent Pel Canvi – FIC també inclou una altra novetat, ja que es crearà  la regidoria de promoció de la llengua catalana.

Arxivat a