La localitat de Trieste (Itàlia) es coneix mundialment per dues coses. La primera, per un balneari del 1890. I la segona, per la petita platja que té, La Lanterna, que precisament rep el nom per la instal·lació aquàtica que se situa als seus peus. No obstant això, tothom coneix la zona costanera amb el nom de El Pedocin (El Poll) per les seves petites dimensions, un dels atractius principals de la localitat italiana. El curiós del cas és que aquesta platja es caracteritza per tenir un mur al mig que separa homes i dones. És una de les úniques platges al món així.
Fa 120 anys que es va alçar aquest mur de formigó que, de fet, originàriament formava part del balneari del segle XIX. L'objectiu era limitar al màxim possible el contacte visual i mantenir el decòrum tant a la sorra com a l'aigua, ja que el mur avança uns metres en el mar i un cop s'acaba, una filera de boies fa la mateixa funció. Inclús avui dia.
Aquest fet genera molta curiositat arreu, i per això Trieste és tan conegut. En el seu moment, la funció del mur podia tenir sentit pel moment social, però en l'actualitat en manca completament. Més tenint en consideració com ha avançat la tecnologia i com seria de fàcil tirar-lo a terra.
Vigila perquè si et ve de gust veure-ho amb els teus propis ulls i hi vas per fer turisme hauràs de respectar la distinció i depenent de si ets home o dona, hauràs d'anar a un lloc o altre d'aquesta petita platja de la costa d'Itàlia. Malgrat la situació, és força comú veure manifestacions de tant en tant com a senyal de protesta per la prohibició.