Capella culpa del govern espanyol del retard en la signatura del conveni per la Ronda Nord

La consellera explica que cal una modificació de la Llei de carreteres, que s'ha d'aprovar al Congrés a proposta del govern de l'Estat

Ester Capella, consellera de Territori
Ester Capella, consellera de Territori | Frederic Esteve
Nació
20 de desembre del 2023
Actualitzat a les 14:54h
La consellera de Territori, Ester Capella, culpa el govern espanyol de no tenir signat el conveni de la B-40 i l'acusa de "mentir" quan diu que la Generalitat no compleix, en una resposta a la diputada de la CUP Montserrat Vinyets en la sessió de control al Govern aquest dimecres al Parlament.

I és que, segons ha detallat la consellera, per signar aquest conveni cal una modificació de la Llei de carreteres, que és competència de l'Estat espanyol: "És competència de les Corts Generals i ha de ser a proposta del govern de l'Estat", ha explicitat. En aquest sentit, cal recordar que serà el Ministeri de Transports qui aprovi el projecte i adjudiqui les obres, i la Generalitat qui les executarà.

Per altra banda, ha afirmat que "mentre uns menteixen", el Govern de la Generalitat pot garantir que està "compromès" amb allò acordat: el projecte de la Ronda Nord entre Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès.

Les declaracions de Capella arriben després que s'hagin donat a conèixer, recentment, dos nous incompliments del govern espanyol pel que fa a les dates d'obertura de diversos trams de la B-40: el que uneix Olesa i Viladecavalls, ajornat sine die, i el que uneix Abrera i Viladecavalls, que es treballa perquè pugui estar obert el 30 de gener.