El Ministeri aprovarà el projecte i adjudicarà les obres de la Ronda Nord

El conveni que ha de definir el repartiment de funcions entre els dos governs se signarà abans d'acabar l'any

El tram de la Ronda Nord en el seu pas per Terrassa.
El tram de la Ronda Nord en el seu pas per Terrassa. | ACN / Albert Segura
Nació
18 de setembre del 2023
Actualitzat el 17 d'octubre a les 12:11h
L'encarregat d'aprovar el projecte i adjudicar les obres a les constructores de la ronda Nord entre Terrassa i Sabadell serà el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, segons ha informat Ser Catalunyai recull el Diari de Terrassa. El ministeri hauria confirmat aquesta voluntat en la reunió amb la consellera de Territori, Ester Capella, per tal de resoldre "les dificultats legals que suposa deixar aquesta feina en mans de la Generalitat", ja que la infraestructura és la continuïtat de la B-40, de titularitat estatal.

Tot i que l'acord signat al mes de juliol especificava que la Generalitat dissenyaria, projectaria i executaria les obres i el Ministeri les finançaria, el Ministeri diu que això no seria viable perquè l'aprovació del projecte i la licitació les ha de fer el Govern espanyol, que és titular de la infraestructura. La ministra Raquel Sànchez, però, proposa que sigui el Govern català el responsable del projecte i els treballs, tot i que no especifica quin grau de responsabilitat tindrà.

S'espera que el conveni definitiu estigui enllestit a mitjans d'octubre, i així posar negre sobre blanc el repartiment de funcions entre els dos executius, i signat abans de finals d'any.

La resta dels convenis acordats, que comportaran la transferència de 914 milions d'euros, corresponen a les obres de millora de l'Eix Pirinenc, l'N-260M, la pacificació de la N-2 i els nous accessos de la C32 al Maresme, els nous accessos a l'AP-7 i l'AP-2, i els dos intercanviadors ferroviaris entre el Metro del Vallès de FG i l'RB de Rodalies a Volpelleres i l'Hospital General.