El PDECat proposa canviar els noms de Copa del Rei i de la Reina per Copa d'Espanya

Volen acabar amb el què consideren una anomalia històrica

Redacció
21 de març del 2018

Miquel Sàmper, al centre, amb els altres dos regidors del PDECat, Meritxell Lluís i Dani Nart. Foto: Albert Prieto


El grup municipal del PDECat de Terrassa portarà al Ple de dijous 22 de març una proposta de resolució per canviar la denominació de la Copa del Rei i de la Reina per Copa d'Espanya. Argumenten que la proposta de resolució vol acabar amb una anomalia històrica, "ja que en cap altres país europeu amb un sistema monàrquic existeix una competició amb aquesta denominació". 

Així el PDECat vol convertir tots els campionats esportius estatals, en una mera competició esportiva deslligada del debat monàrquic o republicà, lliure de qualsevol element que el pugui pertorbar i distanciar dels valors propis del fet esportiu, que entre molts d’altres són el foment de la convivència, la concòrdia, el respecte i la integració.

Per això demanen a les Federacions espanyoles de Futbol, Bàsquet, Handbol, Hoquei, i Natació, que a partir de la temporada 2018-2019, modifiquin les denominacions de Copa del Rei o de la Reina, per Copa d’Espanya de l’esport que correspongui així com al Consejo Superior de Deportes que vehiculi el canvi de nom en totes les Copes del Rei o de la Reina, de la resta de modalitats esportives.