El PDECat proposa una segona vida als objectes en bon estat de les deixallaries

La proposta es debatrà al ple d'aquest dijous 22 de març

Redacció
21 de març del 2018
El grup municpal del PDECat de Terrassa presenta una moció al ple de demà dijous 22 de març per posar en marxa un servei de reutilització d'objectes en bon estat de les deixallaries municipals. En el document el grup local explica que la proposta la va popularitzar l'organització ecologista Greenpeace, i que propugna la reducció, la reutilització i el reciclatge dels productes que es consumeixen.

Des del PDECat manifesten que malgrat la feina de sensibilització i conscienciació envers els residus a Terrassa, "creiem que cal fer una aposta més ferma i decidida per a la reutilització i, un bon lloc per fer-ho, és en el marc de la deixalleries municipals". Hi ha un nombre significatiu dels objectes que arriben a la deixalleria que estan en bon estat i encara tenen la possibilitat de ser reutilitzats i reaprofitats, com per exemple: mobles, cotxets i altres materials per a nadons, electrodomèstics, etc.

Argumenten que la reutilització és també una forma de preservar el medi ambient, és un dels pilars de l’educació ambiental, juntament amb la reducció de residus i el reciclatge. Així, reutilitzant objectes o estris, no cal fabricar-ne i consumir-ne de nous, sinó que "podem allargar la vida útil dels que ja tenim".

A Catalunya són diversos els municipis que han implantat un servei per fomentar la reutilització i de preparació per a la reutilització, per exemple: Cunit, Cornellà de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, el Prat de Llobregat, Montcada i Reixach, Valls o Sta. Perpètua de la Mogoda. I cadascun d’ells tenen models i característiques diferents: persones destinatàries, pagament d’un preu simbòlic, possessió d’una targeta acreditativa, etc.