El PSC considera que el possible acord de govern amb ERC «demostra feblesa de TxT»

Pel portaveu del grup municipal socialista, Aguado, "costa d'entendre que l'acord només es limiti a gestionar Terrassa"

Amadeu Aguado durant la roda de premsa de cultura.
Amadeu Aguado durant la roda de premsa de cultura. | Anna Mira
30 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:10h
El PSC de Terrassa considera que l'acord de Tot per Terrassa (TxT) amb ERC-MES "demostra feblesa, falta de seguretat i incapacitat" per governar. Així ho ha dit el portaveu del grup municipal i president de la federació Vallès Oest, Amadeu Aguado, aquest migdia en declaracions a LaTorre. "Nosaltres hem governat durant 18 mesos amb 9 regidors i hem tirat endavant pressupostos i molts acords de ciutat gràcies al diàleg", ha expressat Aguado.

L'acord amb els republicans fa que "Tot per Terrassa es comenci a tenyir de groc" ha dit el portaveu socialista qui ha mostrat sorpresa en saber que el full de ruta dels partits deixarà les qüestions nacionals al marge. Segons Aguado, "ERC haurà d'explicar molt bé com deixa de banda l'impuls republicà que han defensat durant tota la campanya electoral". "Costa de creure que l'acord només es limitarà a gestionar Terrassa", ha afegit.

Per Aguado, el possible acord de govern "és la tercera sorpresa d'aquestes eleccions municipals". La primera, ha explicat, va ser el resultat de Tot per Terrassa, i la segona "la desaparició de l'esquerra històrica de la ciutat", en relació a les llistes de TeC i Podem-Ive.

Els socialistes terrassencs retreuen a ERC-MES que "s'ofereixi a pactar amb l'alcalde (Jordi Ballart) i uns regidors que van intentar fer saltar a tota costa" i es pregunta de quina manera basaran el canvi.

Aguado ha confirmat que aquests dies el partit s'està reunint amb les diferents forces polítiques de la ciutat i ha volgut reiterar en què el PSC "no ha ofert l'alcaldia a ningú". "Sabem llegir els resultats i entenem les aritmètiques", ha assegurat el portaveu socialista. No obstant això, Aguado ha tret pit dels 20.000 electors que "ens donen fidelitat de vot".

Pel que fa a les valoracions en relació a la nova etapa a la qual s'haurà d'enfrontar el partit que ha governat la ciutat durant quaranta anys, Aguado ha explicat que caldrà esperar a l'assemblea local que el partit farà la setmana vinent.

Resultats eleccions europees: