«No volem que per culpa d'aquests discursos l'extrema dreta entri al govern»

No s'ha aprovat cap de les propostes de resolució presentades pels grups municipals al Ple Extraordinari de Seguretat

Aquest dimarts s'ha celebrat el ple extraordinari de seguretat convocat pel PSC Terrassa
Aquest dimarts s'ha celebrat el ple extraordinari de seguretat convocat pel PSC Terrassa | Ajuntament de Terrassa
24 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:38h
Aquest dimarts s'ha celebrat el Ple Extraordinari de Seguretat, convocat pel PSC Terrassa per tal de tractar la percepció d'inseguretat dels ciutadans i mirar de millorar la seguretat al municipi. El ple s'ha dut a terme un dia després que el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, visités Terrassa per assistir a una Junta Local de Seguretat i aportar les dades més actualitzades, que asseguraven que Terrassa era la cinquena ciutat més segura de Catalunya i que es trobava un 21% per sota de la mitjana catalana pel que fa a fets delictius. 

Els grups de l'oposició han criticat que aquestes dades s'hagin aportat només un dia abans del ple extraordinari, ja que el PSC assegurava que els primers trimestres del 2022, els delictes havien augmentat un 18% respecte al mateix període de l'any passat, segons dades que havien recollit del Ministeri de l'Interior.

"Ens trobem desinformats en molts aspectes", ha destacat Eva Candela, alcaldable socialista, fent referència a la falta de memòries policials disponibles per a consultar, ja que la més recent és del 2018. L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha al·legat que els partits de l'oposició han emprat la seguretat com a base per fer "el discurs de la por, un discurs propi de l'extrema dreta" amb finalitat electoralista. Així, ha remarcat que “No s’ha de jugar amb foc, perquè no volem que l’extrema dreta entri al govern”, afirmació que ha rebut el suport d'ERC. "No donem ales a l'alarmisme", ha continuat Ona Martínez, alcaldable d'Esquerra Republicana. 

Cap proposta aprovada
Tot i el conjunt de propostes presentades per tots els grups, no s'ha aprovat cap. Ciutadans havia presentat tres propostes: augmentar els recursos per a la Policia Local, convertir els espais insegurs en segurs i crear una oficina d'atenció als afectats per les ocupacions.

Junts per Terrassa havia redactat una proposta amb 16 punts, dels quals 5 ja s'havien aprovat en un ple anterior, però no s'havien executat. Destacaven l’habilitació, al hall de l’Ajuntament, d’un punt d’atenció policial on es puguin presentar denúncies i la implantació d’un servei de whatsapp on les entitats veïnals puguin fer arribar l’ajuntament les queixes i preocupacions de la ciutadania “cosa que ja fan altres ajuntaments com Girona”, tal i com ha esmentat Meritxell Lluís, alcaldable de Junts. 

Patricia Reche (Tot per Terrassa), regidora de Protecció Civil, Seguretat i Via Pública, ha assegurat que estan treballant en la millora dels recursos per als cossos policials, així com la implantació de dispositius electrònics i tablets que permetin tramitar més fàcilment les denúncies, més personal per atendre trucades a les centraletes i un nou espai per a la Policia Local, ja que l'edifici Glòries, de la plaça dels Països Catalans, es destinarà al cos.

Pel que fa a les ocupacions, la regidora ha afirmat que treballen constantment per sancionar els grans tenidors i fer costat als afectats. També ha advertit que els delictes que més han augmentat són les estafes online, que no succeeix als carrers i on l'Ajuntament pot ajudar mitjançant la prevenció.