
Montcada i Reixac acollirà aquest dissabte, 9 de març, una mongetada popular organitzada pel col·lectiu de cuiners Cuina Vallès, amb el suport del Consorci de Turisme del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Montcada i Reixac. L’àpat, obert a tothom i gratuït, es celebrarà a la plaça de Lluís Companys. L’objectiu de l’esdeveniment és apropar a la ciutadania la cultura culinària i els productes de la terra com la mongeta del ganxet amb la recent certificació DOP (Denominació d’Origen Protegida).
L’esmorzar de forquilla es servirà a partir de les 11 hores del matí. Prèviament, els cuiners de Cuina Vallès hauran preparat més de 40 quilos de Mongeta del Ganxet que s’utilitzaran per repartir les racions, acompanyades de botifarra i porrons de vi.
Cuina Vallès està format actualment per 14 restaurants de 10 municipis de la comarca. Durant els seus sis anys de vida, el col·lectiu, que és membre del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, ha treballat per divulgar i promocionar la gastronomia vallesana i per tornar als plats productes autòctons de la terra. Els cuiners també han treballat de la mà dels artesans agroalimentaris per recuperar productes i portar-los al plat. La mongetada
popular s’ha celebrat a diferents municipis de la comarca els darrers anys.
Els restaurants que actualment formen part actualment del col·lectiu són: Can Feu, de Sabadell; Can Vinyers, de Matadepera; Capritx, de Terrassa; El cel de les oques, de Terrassa; 9 de la Borriana, de Sabadell; Forrellat, de Sabadell; Garbí, de Castellar del Vallès; La terrassa del museu, de Terrassa; Rístol, de Viladecavalls; Lossum, de Sant Quirze del Vallès; Can Piqué, de Montcada i Reixac; Tast & Gust, de Cerdanyola del Vallès; el Cingle, de Vacarisses i Ca l’Esteve de Castellbisbal.