L’Obac: el nou projecte d’Artur Martínez

Un restaurant on prima l’equilibri i la dieta sana a la innovació gastronòmica. Situat dins el complex de l’Hotel La Mola, es troba en un entorn natural privilegiat

Publicat el 15 d’abril de 2011 a les 17:43
Situat dins el complex de l’Hotel La Mola, L’Obac és el nou restaurant regentat per Artur Martínez, xef del restaurant Capritx. Un projecte ambiciós, que aposta per la cuina de proximitat i que defensa la sostenibilitat sense deixar de banda la qualitat i la dieta sana i equilibrada: “volem que el client marxi amb la mateixa sensació que deixa un restaurant japonès: que s’ha menjat molt bé i molt saludable”, deia el xef a la presentació d’aquest nou projecte.

El cuiner, que ha vist reconeguda la seva tasca amb una estrella Michelin, deixa molt clar que els objectius del Capritx i de L’Obac són molt diferents: el darrer es troba en un entorn natural, vinculat indiscutiblement a la comarca, i vol obrir-se tant a la ciutat com al país, deixant en un segon pla la innovació per centrar-se en la sostenibilitat.

Proximitat
Artur Martínez és un dels membres del col·lectiu “Cuina Vallès”, una xarxa de restaurants de proximitat de la comarca, i de Terrassa Gastronòmica, una comissió impulsada per diversos gremis i entitats de la ciutat, que busca promocionar els productes i la cuina del territori. Sense anar més lluny, a la carta de l’Obac s’hi podrà trobar la botifarra tarregada, creada l’any passat per recuperar un plat típic de Terrassa.
Tanmateix, el cuiner, amant de l’slow food i de la innovació gastronòmica, prioritza sempre la qualitat per davant de la proximitat: “prioritzem la proximitat quan està en igualtat de condicions als productes de fora”.

Dues muntanyes
L’Obac i La Mola són dues muntanyes diferents però molt ben integrades. Igualment, L’hotel i el restaurant segueixen una mateixa filosofia. L’Hotel La Mola fa tres anys que està en marxa, i no és fins ara que el projecte d’Artur Martínez s’hi suma.

Des de la direcció de l’hotel apunten: “els contactes amb Artur Martínez van començar abans que li donéssin l’Estrella Michelin”. No com a exclusiva, sinó com a aposta: “La cuina de l’Artur s’adiu molt amb el nostre projecte d’hotel, és molt més que un cuiner”.

El restaurant L’Obac donarà feina a una desena de cuiners i pastissers, i es preveu que sigui un reclam de visites tant per a l’hotel com per a la ciutat. A més, la cuina d’Artur Martínez revitalitza els petits agricultors locals, ja que utilitza per als seus plats productes de temporada i procedents de productors propers al restaurant.