La síndica de Terrassa destaca l'augment dels greuges anuals sense resposta de l'Ajuntament

Isabel Marquès publica l'informe anual de greuges i incidències de l'any de la pandèmia

Isabel Marquès, síndica de greuges municipal de Terrassa
Isabel Marquès, síndica de greuges municipal de Terrassa | A.M.
29 de març del 2021
Actualitzat el 30 de març a les 12:50h
La síndica de Terrassa, Isabel Marquès, ha presentat aquest dilluns, durant el Ple Municipal del mes de març, l'informe de la Memòria d'Activitats anual, en aquest cas del 2020. L'any de la pandèmia, l'òrgan va rebre 1.198 consultes i 125 greuges, dels quals 998 han finalitzat i 27 es troben en tramitació.

Es tracta d'una memòria amb què Marquès, ha dit durant la sessió, es pretén fer pública l'actuació del govern municipal de cara a la ciutadania. El document, a més, suposa "una anàlisi de tots els greuges i les ocasions en què s'ha vulnerat els drets de les persones". L'alcalde, Jordi Ballart li ha agraït la tasca a Marqués, de qui ha dit que és "fonamental per una societat democràtica i un bon govern".

En aquest document, de prop de 170 pàgines, la síndica destaca l'augment dels greuges sense resposta municipal: 34, xifra per sobre dels 28 que hi va haver a l'any anterior. En aquest sentit, recorda que la ciutadania "sap que té dret a rebre resposta i així ho exigeix".

En relació amb les queixes, la síndica destaca l'alt nombre de greuges relacionats amb les multes de trànsit per accedir a la plaça de la Quadra de Vallparadís i la manca de respostes de l'Ajuntament, en aquesta línia, "tot i les recomanacions emeses per la síndica". Pel que fa a les sancions per qüestions de trànsit, l'informe destaca que alguns conductors "han arribat a rebre en el mateix dia una gran quantitat de multes, com cinc o deu". Aquest fet recorda, atempta contra el principi d'una bona administració per part de l'Ajuntament.

Un fet remarcable del 2020, segons la síndica, és l'aprovació de l'ordenança de Mobilitat de Terrassa, i sobretot la regulació de les normes pels vehicles de mobilitat personal. Amb elles, assegura Marqués, es resolen els problemes de convivència a l'espai públic contra els que havia clamat ja el 2018. Una altra novetat que es destaca a l'informe és l'entrada en vigor de la Bústia Ètica, destinada a controlar que l'administració local compleix els principis ètics de l'Ajuntament.

També celebra el programa "Educar en valors", en què alumnes de la ciutat van fer un estudi del contingut de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i de la seva possible modificació. Aquesta activitat va començar presencialment. Consulta aquí tota Memòria d'Activitats del 2020 de la síndica de Terrassa.