Aquesta setmana ha finalitzat la campanya “Acaba’t el plat a casa” endegada pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental als restaurants de la comarca amb una valoració molt positiva tant per part dels restauradors com dels seus clients. Des de l’octubre, els clients han pogut endur-se les seves carmanyoles amb els àpats que no s’havien pogut acabar als restaurant per consumir a casa més tard, congelar-ho per un altre dia o elaborar una recepta original a partir de les restes de menjar.
120 van ser els establiments que han participat a la campanya convertint-se en Restaurants Recooperem i formant part del repte del Consorci, acabar amb el malbaratament alimentari al sector de la restauració de la comarca. Els restaurants adherits pertanyen als municipis de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Matadepera, Polinyà, Rubí, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls.
Tot i que la campanya ha acabat a nivell de comunicació, el llistat de restaurants i la seva localització continuarà estant disponible a la pàgina web i es podran consultar en tot moment tots aquells que han format part d’aquesta iniciativa. Molts dels establiments continuaran oferint aquest servei als seus clients en la mesura que els sigui possible.
Durant aquests dos mesos els comensals dels diferents Restaurants Recooperem s’han pogut endur un total de 14.000 carmanyoles a casa amb les restes de menjar que no havien consumit. La resposta per part de la ciutadania ha estat molt favorable i ha contribuït a realitzar un petit canvi d’hàbits que es tradueix en una millora mediambiental, social i econòmica envers el malbaratament alimentari pel conjunt de la societat.
En total, amb la campanya “Acaba’t el plat a casa” es calcula que s’ha evitat que 2.000 kg de menjar hagin acabat, en el millor dels casos, al contenidor de l’orgànica. Gràcies a la cooperació dels restaurants i els clients participants s’ha pogut demostrar que els aliments són recursos, i no residus. La campanya, ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració dels Gremis d’Hostaleria de la comarca i el col·lectiu Cuina Vallès.
S'han servit 14.000 carmanyoles per endur-se el menjar a casa
Amb la campanya "Acaba't el plat a casa" es calcula que s'ha evitat que 2.000 kg de menjar hagin acabat al contenidor de l'orgànica
Ara a portada
Publicat el 20 de desembre de 2014 a les 17:22
Et pot interessar
-
Societat El Torneig Hockey Solidari a Terrassa ja té data de començament
-
Societat Terrassa renova la gespa dels estadis municipals
-
Societat Terrassa és la ciutat de Catalunya on més s'ha reduït la delinqüència l'últim any
-
Societat La fira de vins «El Vapor del vi» celebra la primera edició a Terrassa