L'Associació Alba de Tàrrega crea una aplicació per posar en contacte voluntaris i entitats

"VOLUNTARIapp", que es posarà en marxa el gener de l'any vinent, té com a principal objectiu sumar-hi persones joves

L'aplicació s'ha presentat aquest divendres
L'aplicació s'ha presentat aquest divendres | ACN
Redacció
30 de novembre de 2018, 18:02
Actualitzat: 18:06h
L'Associació Alba de Tàrrega ha presentat aquest divendres l'aplicació mòbil VOLUNTARIapp, una eina que té per objectiu posar en contacte voluntaris i entitats a través del telèfon. Un dels reptes de l'aplicació, segons ha explicat la coordinadora de la Fundació Catalana de Voluntariat Social a Lleida, Rosa Palau, és sumar-hi persones joves, ja que majoritàriament, diu, els voluntaris "són persones d'uns 50 anys". La responsable de comunicació de l'Associació Alba, Anna Homs ha explicat que de moment es tracta d'una prova pilot que es fa a l'Urgell i la Segarra i que l'app es posarà en marxa el gener de 2019.

El dimecres, 5 de desembre, amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, Tàrrega acollirà la presentació d'aquesta eina a les entitats, segons ha detallat Homs.
La directora de l'entitat, Maite Trepat ha explicat que l'aplicació és "inclusiva" perquè "tothom la pugui fer servir".

Trepat ha dit que no l'han pensat "només per persones amb discapacitat" sinó que "tots podem contribuir a millorar la nostra societat i el nostre entorn". Les persones que acull l'associació, diu Trepat "volen i poden ser voluntaris", i aquesta app "vol arribar al màxim d'entitats possible".

Per la seva banda, la coordinadora de la Fundació Catalana de Voluntariat Social a Lleida, Rosa Palau ha volgut destacar que l'aplicació els va sembla "molt innovadora i molt necessària". "Quan el vam conèixer, al 2016, vam veure que era un projecte fantàstic", ha dit Palau i ha afegit que el repte és aconseguir "copsar el jovent", tenint en compte que el perfil de persones voluntàries "sol ser d'uns 50 anys", ha afirmat. "Hem d'inculcar els valors que s'han perdut amb els anys, els valors que avui no vesteixen, els hem de tornar a posar de gala", ha afegit Palau.

La responsable de comunicació de l'Associació Alba, Anna Homs, ha explicat que l'aplicació "era el primer projecte més tecnològic" i era com "un repte crear una app des de 00". Això, segons Homs, els ha permès adaptar-ho a les necessitat de l'associació i a les entitats que necessiten voluntaris.

Homs ha destacat que aquesta eina "ajudi a les entitats a tenir menys feina" a l'hora de gestionar el voluntariat, i que "pugui arribar a molta més gent". En aquest sentit ha puntualitzat que es tracti de "tecnologia col·laborativa", que les persones es posin en contacte entre elles de manera individual. Entre els diferents apartats que Homs ha explicat hi ha l'espai anomenat 'crides'. Aquí, les entitats podran penjar totes les crides de voluntariat que arribaran al telèfon de l'usuari que tingui l'app i que hagi marcat la casella de l'entitat concreta que demana voluntaris.

El vicepresident quart de la Diputació, Eloi Bergós, ha destacat que "des de les eines, com aquesta app, es pot arribar al voluntariat que al final és qui fa una societat millor". Bergós ha dit que "l'ànima dels pobles" és el voluntariat i això, juntament amb les noves tecnologies "són present i futur".

Dimecres vinent Tàrrega acollirà la presentació de l'app a les entitats de l'Urgell i la Segarra, i no descarten ampliar-la a la resta de comarques lleidatanes segons Homs. La coordinadora de la Fundació Catalana de Voluntariat Social a Lleida, la demarcació compta amb 5.000 voluntaris i 40 entitats federades i al conjunt de Catalunya són 80.000 voluntaris i 350 entitats federades.