Abella estén la mà «a 13 dels 15 diputats lleidatans» per fer «xarxa» al Parlament

El PSC diu que els seus 4 diputats seran "clau" per investir Illa, mentre que ERC "assumeix" els mals resultats

Junts celebrant la victòria a Lleida
Junts celebrant la victòria a Lleida | ACN
Redacció
13 de maig del 2024
Actualitzat a les 9:42h

La cap de llista de Junts + Puigdemont per Catalunya a la demarcació de Lleida, Jeannine Abella, ha assegurat que estan "molt i molt contents" dels 5 diputats obtinguts en aquestes eleccions al Parlament. "Ens mantenim com a primera força i hem guanyat 5.600 vots respecte al 2021", ha celebrat Abella. "Estenem la mà a la resta de diputats que comparteixen el nostre model democràtic per fer xarxa al Parlament per defensar els interessos del territori", ha afegit. D'altra banda, alegria a la seu del PSC, on el seu cap de llista, Òscar Ordeig, ha assegurat que els 4 diputats aconseguits "seran clau perquè Salvador Illa pugui ser president". L'altra cara de la moneda s'ha viscut a la seu d'ERC, on Marta Vilalta, ha assumit els "mals resultats".

Els membres de la candidatura de Junts + Puigdemont a Ponent, l'Alt Pirineu i Aran s'han mostrat satisfets dels cinc diputats obtinguts, el mateix nombre que en les eleccions del 2021. Aquesta vegada, però, la formació ha guanyat uns 5.600 vots, imposant-se en la immensa majoria dels municipis de la demarcació. "Ens erigim en primera força a Lleida, Pirineu i l'Aran i tal com vam dir en campanya, mantenim el compromís de liderar la defensa dels interessos de tots els lleidatans ens hagin votat o no", ha indicat Abella.

D'aquesta manera i com a força guanyadora, la cap de llista ha estès la mà a "13 dels 15" diputats de la demarcació que comparteixen "el nostre model democràtic" per defensar els interessos de Ponent, l'Alt Pirineu i Aran al Parlament. "Aquesta és l'única manera que puguem avançar en les nostres reivindicacions perquè la nostra demarcació sigui un territori millor".