Junts guanya les eleccions a Lleida amb cinc diputats

El PSC suma quatre diputats i ERC tres a la província, on PP, Aliança Catalana i Vox obtenen representació

Jeannine Abella, celebrant la victòria
Jeannine Abella, celebrant la victòria | Junts per Catalunya
Redacció
12 de maig del 2024
Actualitzat el 13 de maig a la 1:10h

Junts ha tornat a guanyar unes eleccions al Parlament de Catalunya a la demarcació de Lleida. La candidatura que encapçalava Jeannine Abella s'ha imposat amb claredat a PSC i ERC, que han quedat en segona i tercera posició respectivament.

Els juntaires han aconseguit cinc escons mentre que el PSC n'ha aconseguit quatre i ERC s'ha quedat amb tres. El Partit Popular ha obtingut un diputat i ha quedat en quarta posició per davant d'Aliança Catalana i Vox, que també tindran un representant lleidatà en la propera legislatura a la cambra catalana. La CUP, per la seva banda, ha perdut el diputat que havia guanyat als comicis del 2021.

Els membres de la candidatura de Junts + Puigdemont a Ponent, l'Alt Pirineu i Aran s'han mostrat satisfets dels cinc diputats obtinguts, el mateix nombre que en les eleccions del 2021. Aquesta vegada, però, la formació ha guanyat uns 5.600 vots, imposant-se en la immensa majoria dels municipis de la demarcació.

"Ens erigim en primera força a Lleida, Pirineu i l'Aran i tal com vam dir en campanya, mantenim el compromís de liderar la defensa dels interessos de tots els lleidatans ens hagin votat o no", ha indicat Abella. D'aquesta manera i com a força guanyadora, la cap de llista ha estès la mà a "13 dels 15" diputats de la demarcació que comparteixen "el nostre model democràtic" per defensar els interessos de Ponent, l'Alt Pirineu i Aran al Parlament. "Aquesta és l'única manera que puguem avançar en les nostres reivindicacions perquè la nostra demarcació sigui un territori millor".


Representats i afiliats del PSC han seguit la jornada electoral a l'exterior de la seu de la formació, enmig d'un ambient festiu de Festa Major. L'alegria, però, ha arribat cap a dos quarts d'onze de la nit quan la formació ha aconseguit un quart diputat, ja amb l'escrutini força avançat. El cap de llista del PSC a Lleida, Òscar Ordeig, ha explicat que el partit no obtenia 4 diputats a la demarcació des del 2003, i ha assegurat que aquests diputats "seran clau perquè Salvador Illa pugui ser president". D'altra banda, ha lamentat que la demarcació sumi un nou diputat d'extrema dreta amb la irrupció d'Aliança Catalana, a banda de l'escó que es manté de Vox. "Ens interpel·la a fer bona política i fer que a Lleida la gent es senti escoltada i trobi un govern proper i evitem al demagògia", ha indicat.

ERC, que cau de segona a tercera força amb dos diputats menys, ha assumit els "els mals resultats" obtinguts. "No són els que hauríem desitjats, pels quals hem treballat i que creiem que probablement són injustos, però assumim el missatge que ens ha fet l'electorat", ha explicat la cap de llista dels republicans a Lleida, Marta Vilalta.