Admeten la denúncia contra el gendre d'Àngel Ros per haver agredit una dona davant del Museu

La Comissió de Salvaguarda recorda que la llibertat d'expressió ha de ser preservada, i ara estudiarà el cas

06 de juny del 2018
Actualitzat el 07 de juny a la 13:36h
Imatge de José Crespín davant del Museu de Lleida
Imatge de José Crespín davant del Museu de Lleida
La Comissió de Salvaguarda de la Paeria, l'òrgan assessor de la Sindicatura de Greuges del consistori que garanteix els drets dels ciutadans, ha admès la denúncia que va presentar la dona colpejada i empentada pel cap de gabinet i gendre d'Àngel Ros, José Crespín, a les portes del Museu de Lleida el passat 7 de març.

L'organisme ha acceptat la queixa i ara estudiarà el cas i també l'explicació de Crespín, que va presentar un document en el qual justificava la seva actuació després de la inauguració de l'obra de Santiago Sierra sobre els presos polítics. En aquell acte, Ros va ser escridassat i va ser la diana d'una manifestació que va acabar amb Crespín fent de "guardaespatlles" de l'alcalde per tal que pogués arribar al cotxe oficial. La comissió assegura que l'actuació del cap de gabinet de la Paeria "coarta la llibertat d'expressió", alhora que considera que Crespín ha de "donar exemple" d'acord amb el seu càrrec.

Crespín va argumentar que la seva tasca va ser la de protegir el Paer en cap, una explicació que no va convèncer ni ERC ni la Crida, que van demanar la destitució del cap de gabinet ja que consideraven que s'havia extralimitat en les seves funcions. La petició va ser rebutjada de pla pel mateix Ros, que va assegurar que Crespín s'havia posat "en risc" per defensar-lo a ell.

​No és aquest el primer cop que la Comissió de Salvaguarda actua contra un càrrec polític. A finals del 2016, l'organisme va reprovar el diputat del PP, José Ignacio Llorens, per haver assegurat en un article que a la CUP no hi faltaven "assassins".