El fiscal arxiva la denúncia de Ros contra Camps en base a la llibertat d'expressió

Considera que les declaracions de la regidora no van comportar "expressions insultants" contra l'alcalde, i defensa que "la tasca de crítica política és essencial per la salut democràtica de la nostra societat"

Àlvar Llobet
15 d'abril del 2015
Actualitzat a les 23:54h
Marta Camps en un moment de la roda de premsa el passat mes de febrer
Marta Camps en un moment de la roda de premsa el passat mes de febrer | Àlvar Llobet

Camps en un moment de la roda de premsa al febrer Foto: Àlvar Llobet


La Fiscalia de Lleida ha arxivat aquest dimecres la denúncia que l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va presentar contra la regidora Marta Camps després de les crítiques que la socialista va fer el passat 19 de febrer un cop efectuat el seu cessament com a tinenta d'alcalde.

En el document al qual ha tingut accés NacióLleida, el fiscal justifica l'arxivament de la denúncia en base a la llibertat d'expressió i a que considera que en el cas denunciat "no s'han produït expressions insultants". En aquest sentit, destaca que "la tasca de crítica política, per dura que sigui, no només és lícita sinó que és essencial per la salut democràtica de la nostra societat". El fiscal rebla els seus arguments utilitzant referències jurisprudencials en les que s'admet que "es reforça la prevalença de la llibertat d'expressió respecte de l'honor en contextos de conflicte polític".

Per posar un exemple, el fiscal pren l'acusació de "nepotisme" que fa Camps contra Ros per assegurar que aquesta expressió "pot ser constitutiva de vulneració del dret a l'honor, però no ho és quan s'està en un context polític i forma part d'una crítica de caràcter polític". En aquesta tessitura, assegura també que aquest cas forma part d'una "legítima confrontació política", per la qual cosa pren la decisió d'arxivar la denúncia.

Aquesta decisió arriba just un dia després que Ros hagi presentat a títol individual una querella contra Marta Camps per injúries per les quals reclama 30.000 euros.