El Govern es nega a millorar el sistema antiboira de l'Aeroport d'Alguaire

Argumenta que no es vol gastar milions en un altre equip d'aterratge per una terminal que no té un elevat trànsit de vols | Les administracions lleidatanes reclamen mesures per mitigar els efectes de la boira

Àlvar Llobet
13 de gener del 2015
Actualitzat a les 20:23h
La boira, un problema per l'Aeroport d'Alguaire
La boira, un problema per l'Aeroport d'Alguaire | Xavier Lozano

El Govern de la Generalitat no vol obrir la caixa per invertir en un millor sistema antiboira a l'Aeroport d'Alguaire que evitaria els problemes de desviacions de vols que està tenint actualment la terminal lleidatana.

L'executiu català considera que la infraestructura no té un volum de trànsit suficient per validar el pagament d'una millora del sistema d'aterratge instrumental, ILS, l'eina que ajuda a l'aproximació i l'aterratge dels avions a les pistes mitjançant senyals que indiquen als pilots la trajectòria de l'avió i el seguiment de la ruta correcta per culminar el trajecte. Una millora d'aquest equipament s'estima en 7 milions d'euros, uns diners que la Generalitat no vol gastar-se.

La negativa de la Generalitat topa amb les reclamacions de les administracions lleidatanes, que demanen al Govern un estudi per equipar millor l'Aeroport d'Alguaire i evitar, d'aquesta manera, situacions com les viscudes en els darrers dies, quan els avions s'han vist obligats a aterrar a Barcelona i a Reus per culpa de la mala visibilitat provocada per una intensa boira.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el president de la Cambra de Comerç, Joan Simó, aposten per aquesta opció o, almenys, diuen a Segre, "revisar costos" que permetin explorar millors alternatives als equipaments que té ara la terminal.