El Govern espera la proposta dels pagesos per flexibilitzar les restriccions per la sequera

El conseller David Mascort diu que no es pot demanar "paciència" al sector primari i defensa que estan treballant en les reivindicacions

Pagesos per Barcelona
Pagesos per Barcelona | Nació
Nació
12 de febrer del 2024
Actualitzat a les 10:07h
El Govern espera rebre una proposta dels pagesos per avaluar com flexibilitzar les restriccions per la sequera.

El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha explicat que és un dels compromisos de la darrera Taula Agrària, aquest divendres: "Faran una proposta i analitzarem com ens la podem fer nostra".

El conseller ha exposat que, tenint en compte que "tots els sectors han de fer un esforç", l'objectiu és arribar a un acord perquè les restriccions no siguin "tan dures" com les recollides al Pla Especial de la Sequera. "Hem de veure com ho modulem", ha dit. El conseller diu que no es pot demanar "paciència" als pagesos, que preveuen més mobilitzacions dimarts, i defensa que treballen per atendre les seves reivindicacions.

"Veiem com els pagesos són al carrer fent les seves reivindicacions, i no només les entenem, sinó que fa temps que hi treballem", ha afirmat Mascort que ha assenyalat que aquest divendres s'ha reunit la Taula Agrària (amb els representants majoritaris de la pagesia i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya) i n'han sorgit compromisos relacionats amb les demandes del sector primari.