Junts acusa ERC de pactar «a qualsevol preu» per desbancar-los de les institucions a Lleida

L'acord d'ERC, PSC i Pacte Local a la Diputació de Lleida es podria repetir a Mollerussa per investir Marc Solsona

Eloi Bergós, líder de Junts a Lleida
Eloi Bergós, líder de Junts a Lleida | ACN
Redacció
15 de juny del 2023
Actualitzat a les 10:40h
El president de Junts a Ponent, Eloi Bergós, ha denunciat que ERC aposti per elaborar "pactes antinaturals" en bona part dels municipis en els quals Junts ha estat la llista més votada, amb l'objectiu d'aïllar-los i assegurar-se representació "de la mà dels del 155". El pacte a la Diputació de Lleida entre ERC, el PSC i Pacte Local es podria repetir i confirmar en les properes hores a Mollerussa per tal que Marc Solsona pugui formar govern. A Tàrrega també es podria repetir el pacte dels republicans amb la CUP i els socialistes per evitar que Rosa Perelló, de Junts amb la llista més votada, aconsegueixi l'alcaldia. Bergós recorda que Junts ha governat quatre anys amb ERC a la Diputació i ara com a força majoritària no reben suport.

En un comunicat, Bergós explica que pactar i no respectar la llista més votada es pot entendre puntualment en institucions amb unes "condicions particulars" que ho justifiquin, però no així en la majoria de llocs en els quals l'aritmètica permet sumar amb el PSC i altres formacions per deixar fora Junts tot i ser la llista més votada en molts casos. En aquest sentit, ha lamentat que malgrat que Junts hagi guanya en bona part dels pobles i ciutats de les comarques de Lleida i també a la Diputació, ERC prefereixi pactar amb el PSC.

Segons el president de Junts, els ciutadans de Catalunya no volen això i aquesta no és la manera de tornar a generar la "necessària i indispensable unitat d'acció independentista que preconitzava Aragonès". Igualment, ha afegit que la ciutadania ja va respondre als pactes d'ERC amb el PSOE a Madrid en forma de pèrdua de vots aquest 28-M.

En l'àmbit específic de la Diputació de Lleida, Bergós ha recordat que Junts feia quatre anys que governava en suport d'ERC, que va ser la força més votada als passats comicis, i que ara que Junts és la força majoritària, ERC ha decidit pactar amb el PSC per conservar-ne la presidència.