Larrosa anuncia que no es farà l’alberg per a temporers i diu que presentarà una alternativa

Govern i Paeria es reuniexen i Larrosa enviarà una proposta alternativa

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, durant la reunió mantinguda al Departament de Drets Socials
El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, durant la reunió mantinguda al Departament de Drets Socials | Govern
Nació
25 de juliol del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 18:36h

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i el paer en cap de la Paeria de Lleida, Félix Larrosa, s'han reunit aquest dimarts a la seu del Departament de Drets Socials a Barcelona per abordar el futur del centre d'emergències residencials de Lleida.

El Govern té prevista una inversió de 4 milions d'euros per a la construcció i posada en funcionament d'aquest equipament que ha de servir per a l'allotjament temporal durant la campanya agrària, per a persones sense llar durant l'hivern i per a qualsevol altra emergència de la ciutat que requereixi un recurs habitacional.

El conveni preveu una aportació econòmica per part dels departaments de Drets Socials, Empresa i Treball, Salut i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. L'actual equip de govern de la Paeria, però, es nega a seguir el model acordat per abordar aquesta qüestió.

Davant d'això, Larrosa ha dit a la reunió que en el pròxims dies farà arribar proposta alternativa per tal que el Departament de Drets Socials pugui valorar-ne la compatibilitat en el marc del conveni en vigor. En aquest sentit, Campuzano ha reiterat el compromís del Govern de col·laborar amb la Paeria i amb el conjunt dels ajuntaments del país per tal d'atendre les necessitats dels transeünts i de les persones sense llar.