Lorena, l’alcaldessa que vols

La política socialista assumeix el lideratge de la Paeria de Balaguer defensant la proximitat i anunciant que deixarà de ser senadora

La nova corporació municipal de Balaguer
La nova corporació municipal de Balaguer | Paeria Balaguer
17 de juny del 2023
Actualitzat a les 19:41h
Fa un mes, ningú a Balaguer hauria apostat un cèntim per la investidura com alcaldessa de la candidata socialista a les eleccions municipals. Ni ella mateixa. Lorena González confiava treure un bon resultat a les urnes que traduïa en quatre o, si la cosa anés molt bé, cinc regidors. Es va quedar tan curta com sorpresa.

La socialista va aconseguir 1.706 vots, sis edils que li van donar una folgada victòria en un escenari de debacle del govern d’ERC, que es fregava els ulls en veure com la sòlida majoria absoluta acoseguida quatre anys enrere es dissolia com un tarròs de sucre al cafè. Amb els republicans llepant-se les ferides i en ple exercici d’autocrítica, aquest dissabte s’ha obert una nova etapa política a la capital de la Noguera amb el retorn del PSC al poder dotze anys després d’haver-lo perdut.

L’eslògan de campanya dels socialistes, “Lorena, l’alcaldessa que vols”, s’ha fet realitat al saló de plens de la Paeria, on González ha deixat de ser aspirant per convertir-se oficialment en la primera alcaldessa de la història de la ciutat. La nova paera en cap, de 35 anys, ha accedit al càrrec aparionant l’emoció amb la suficient serenor que li dona el seu bagatge polític treballat internament al seu partit, com a regidora de l’oposició a Balaguer i com a senadora al Senat espanyol, càrrec que ha anunciat que abandonarà per dedicar-se a l’alcaldia.

González vol treballar plenament en fer funcionar el nou executiu balaguerí després de pactar un govern amb Treballem per Balaguer, la formació que lidera Guifré Ricart i que s’ha quedat un bon tall del pastís de regidories. Socialistes i treballadors tenen feina, i així ho ha recordat la nova paera en cap, que també ha posat l’accent en la proximitat que, com alcaldessa, mantindrà amb la ciutadania. Obrirà les portes del despatx un cop per setmana, ha anunciat.

La nova paer en cap ha esbossat les primeres mesures del seu govern, que passen per reforçar el mercat dels dissabtes, abordar l’ampliació del polígon Campllong, reunir-se amb la Generalitat per convertir la C-13 en una via de quatre carrils i cuidar i promocionar el patrimoni de la ciutat. González ha rebut 10 vots (els del PSC, els de Treballem per Balaguer i el de Balaguer Ara Sí) i ja ha rebut el traspàs de Jordi Ignasi Vidal, l’expaer en cap que ha acompanyat la socialista al despatx d’alcaldia.