Marta Camps obre la guerra judicial contra Àngel Ros

La socialista assegura que ha detectat irregularitats de l'alcalde en el cobrament de dietes | Destaca que no va voler firmar 1.500 euros en dietes de l'alcalde derivades del viatge a la Xina | Considera que la Paeria és un "coto familiar" del paer en cap i denuncia un "linxament polític" per part de l'alcalde | Diu que va informar Miquel Iceta de les irregularitats a la Paeria sense que el primer secretari mogués un dit

Àlvar Llobet
19 de febrer del 2015
Actualitzat a les 18:20h
Marta Camps ha atacat durament Àngel Ros en roda de premsa
Marta Camps ha atacat durament Àngel Ros en roda de premsa | Àlvar Llobet

Marta Camps ha fet una roda de premsa molt dura contra Àngel Ros Foto: Àlvar Llobet


Marta Camps juga fort. La regidora socialista ha anunciat aquest dijous que obrirà la via judicial contra el paer en cap, Àngel Ros, per presumptes irregularitats en el govern municipal. En una compareixença de premsa molt dura contra l'alcalde socialista, Camps ha assegurat que des de fa un any i mig ha detectat cobraments de dietes sospitoses per part de l'alcalde de Lleida que ella s'ha negat a firmar en diverses ocasions.  

En aquest sentit, l'edil ha assegurat que no va voler avalar 1.500 euros en dietes d'Àngel Ros derivades del seu viatge a la Xina, realitzat durant la Setmana Santa del 2014. "Ignoro si les va cobrar o no, però jo no les vaig voler firmar perquè no estaven jutificades" ha asseverat Camps, que també ha destacat que la Paeria s'ha gastat en el darrer any 36.000 euros en la compra de 360 corbates i 423 fulards, una despesa que ha considerat "desorbitada si es té en compte la situació econòmica del país". La regidora socialista ha apuntat també possibles irregularitats en relació a les dietes cobrades en dos viatges a Hannover de l'alcalde i del seu estol de col·laboradors i regidors.

En aquest punt, Camps ha indicat que el seu cessament com a portaveu del PSC i com a primera tinenta d'alcalde ha estat motivat per la seva voluntat de frenar aquestes praxis irregulars i "immorals". Així, la regidora ha assegurat que Ros va començar a verbalitzar la seva destitució a partir del moment que ella es va negar a fer la vista grossa en alguna de les factures que arribaven al consistori. Camps ha admès, però, que es va començar a fixar en les factures i les dietes que es cobraven fa poc més d'un any i mig, justament quan l'alcalde va anunciar la seva intenció de tornar-se a presentar a les municipals.

Iceta no va moure un dit

Camps ha assegurat que va informar el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, sobre aquestes gestions sospitoses de la Paeria, si bé ha admès que la direcció del partit no va moure un dit. D'altra banda, sobre l'afectació electoral que pot tenir aquest conflicte, Camps ha assegurat que abans que els comicis cal salvaguardar la Paeria de Lleida d'irregularitats. 
 

Dietes de Ros no firmades per Camps Foto: Àlvar Llobet


Camps denuncia que la Paeria l'ha espiat

La intervenció de Camps ha estat farcida d'atacs i retrets contra l'alcalde, a qui ha acusat de forma velada d'haver fet desaparèixer tres factures del seu telèfon i de dues col·laboradores seves. En aquest sentit, la política socialista ha destacat que s'ha sentit "controlada i espiada" en els darrers temps.

La regidora també ha tret a la llum una irregularitat en la contractació d'un treballador del departament de premsa del consistori, "que havia de rebre la meva autorització i que no va passar per mi" ha assegurat una Camps visiblement enfadada i, a voltes, emocionada. Aquestes dues irregularitats les va fer avinents l'edil en un requeriment a l'interventor i al Secretari General de l'Ajuntament de Lleida el passat 14 de juliol. 

"Estic vivint un linxament polític"

La regidora ha assegurat que en el darrer any i mig ha viscut un "linxament polític" derivat de les "profundes discrepàncies de fons" que ha tingut amb l'alcalde Ros, sobretot "a partir del debat sobiranista que es va viure a la Paeria". En aquesta tessitura, Camps ha lamentat les "pressions" que el paer en cap va practicar sobre el grup municipal del PSC al consistori lleidatà per tal que les seves tesis superessin el federalisme que proposava la regidora. "Jo no m'he mogut de posició, ell sí" ha indicat la socialista, que ha assegurat que Ros no ha estat coherent en aquesta qüestió.
 

Camps en un moment de la roda de premsa Foto: Àlvar Llobet


"La Paeria és un coto familiar de Ros" diu Camps

Camps ha assegurat que s'ha sentit abandonada pels seus companys del grup municipal, i ha atacat les maneres de fer política de l'alcalde Ros en els darrers temps fins al punt que ha considerat que la Paeria de Lleida és un "coto familiar" de l'alcalde. En relació a aquestes praxis, la regidora ha destacat que ha comparegut sola avui en roda de premsa "per no perjudicar" els seus col·laboradors que l'haurien pogut acompanyar durant la compareixença.

Sobre el seu futur polític, la regidora de la Paeria no ha volgut assegurar que aquest episodi hagi estat el final de la seva carrera política: "No sé què pot passar en el futur" ha dit una Camps que ha descartat sortir del PSC per muntar un nou partit polític a Lleida.
 

Què ha passat entre Ros i Camps?

Ros fulmina Camps

Ros evoca Juli Cèsar i diu sentir-se «absolutament traït» per Camps