Mor Joan Roca, alcalde de Mollerussa entre el 1979 i el 1983

L'Ajuntament lamenta la pèrdua i agraeix els anys de dedicació al municipi i el llegat que va deixar el seu mandat

Joan Roca, al centre, amb Josep Tarradellas
Joan Roca, al centre, amb Josep Tarradellas | ACN
Redacció
26 de juliol del 2024
Actualitzat a les 15:07h

L'exalcalde de Mollerussa Joan Roca ha mort aquesta matinada a l'edat 88 anys. Va ser batlle entre els anys 1979 i 1983, sota les sigles CDC-UDC, i durant el seu mandat la ciutat va superar l xifra dels 8.000 habitants.

També es van impulsar projectes de modernització. Entre les primeres mesures que es van prendre, destaca el canvi de nomenclatura de diversos carrers i places de Mollerussa a noms catalans, eliminant també les reminiscències de l'època franquista. També es va inaugurar el monument a la Senyera del parc municipal. El consistori, que encapçala Marc Solsona, ha lamentat la seva pèrdua i també ha agraït els seus anys de dedicació al municipi i el llegat que va deixar el seu mandat.

Durant els anys que Roca va estar a l'alcaldia, es va donar el nom de Pompeu Fabra a la nova escola recentment construïda, va començar a funcionar l'institut al nou emplaçament a la carretera de Torregrossa, encara amb el nom del Pla d’Urgell, i es van finalitzar les obres del Centre d'Educació Especial Siloé. Així mateix, sota l'impuls d'ACUDAM, també es va obrir el Taller ocupacional a la seva seu a l'N-II. La Fira de Sant Josep, amb direcció de Francesc Reixachs, i el Concurs de Vestits de Paper van rebre tot el suport i l'impuls des del consistori com a emblemes de ciutat.

Malgrat haver hagut d'afrontar el tancament d'una de fàbriques més fortes d'aleshores, La Forestal d'Urgell, el seu mandat es va caracteritzar per la potenciació d'altres empreses destacades, que van experimentar un fort creixement i van contribuir significativament a la prosperitat econòmica de la ciutat.

Arxivat a