La Paeria aprova amb presses la licitació del nou contracte de jardineria

La regidora Begoña Iglesias admet que el govern de la ciutat no pot fer complir les exigències i assegura que no podien esperar al setembre

El ple de la Paeria d’aquest juliol
El ple de la Paeria d’aquest juliol | ACN
26 de juliol de 2024, 15:38
Actualitzat: 15:41h

Els jardins de la ciutat de Lleida es mantindran en els propers mesos amb un altre contracte de serveis. El ple de la Paeria, el darrer abans de les vacances d'estiu, ha aprovat els plecs de clàusules per licitar el nou contracte de manteniment i neteja de la jardineria. L'executiu de Fèlix Larrosa ha portat a votació aquest punt en caràcter d'urgència per fer possible que les noves clàusules entrin en vigor en el mínim temps possible. 

L'encarregada de gestionar aquesta carpeta, la tinent d'alcalde, Begoña Iglesias, ha justificat aquesta urgència pel "desgast entre l'equip de govern i l'empresa a càrrec del servei, amb reiterades ordres no ateses, processos de sanció i la imposició de penalitats". En aquest sentit, ha denunciat "falta de manteniment" que ha provocat la mort d'arbres, entre altres. El nou contracte preveu augmentar el pressupost i la plantilla, amb diversos tècnics del sector.

La política socialista ha explicat que l'empresa ja va manifestar fa uns mesos la seva voluntat de no continuar amb el contracte, que data del 2016 i que va ser signat pel govern d'Àngel Ros, i el considera "antieconòmic", ha dit. A més, el "desgast entre l'ajuntament i l'empresa fa gairebé impossible a hores d'ara tirar endavant amb el contracte vigent, després de reiterades ordres no ateses per part de l'adjudicatària, amb processos de sanció i imposició de penalitats", ha afegit.

"Quants arbres o plantes se'ns han de morir per falta de manteniment? No podíem esperar a sotmetre el punt a votació al ple de setembre. Havíem d'actuar de pressa i amb contundència", ha manifestat.

El nou contracte de jardineria contempla la divisió de la ciutat en dos lots, així com un augment considerable del pressupost i també de personal. "Hem incrementat la plantilla, ja que era clarament insuficient, i hem professionalitzat el servei, amb tècnics titulats i encarregats a cada sector", ha indicat Iglesias.

"L'augment del nombre de treballadors ens ha permès ampliar també les freqüències, és a dir, cada espai verd de la ciutat tindrà més personal a càrrec i una major atenció, per la qual cosa el servei millorarà considerablement", ha dit. També s'implementarà la neteja als dos marges del riu en caps de setmana o festius.

 

 

Arxivat a