Prat dimiteix amb retrets al jutge: «La imputació és desproporcionada»

L'expresident del Consell Comarcal de la Noguera assegura que no ha fet res mal fet | Cañadell es declara hereva de les seves polítiques

Àlvar Llobet
25 de novembre del 2014
Actualitzat el 26 de novembre a les 11:47h
Cañadell ha donat ple suport a Prat
Cañadell ha donat ple suport a Prat | Àlvar Llobet

Cañadell i Prat, avui al Consell Comarcal Foto: À.Ll


Pere Prat ha deixat de ser aquesta tarda president del Consell Comarcal de la Noguera. En un ple extraordinari, el polític convergent ha oficialitzat la seva renúncia al càrrec després de ser imputat per un delicte urbanístic al seu municipi, la Baronia de Rialb. Acompanyat per la plana major de CiU a la comarca de la Noguera, el ja expresident ha defensat la seva praxis com alcalde i la seva tasca en benefici del turisme, una voluntat que l'ha portat a impulsar projecte de rehabilitació de masies, motiu pel qual ha estat imputat.

En aquest sentit, Prat ha tingut paraules dures contra la justícia assegurant que "la imputació és exagerada, està fora de lloc, és desproporcionada i tot els adjectius que vulgueu". El convergent ha indicat que la seva marxa del Consell Comarcal de la Noguera ha estat fruit d'un "profund examen de consciència" i de la reflexió que no volia barrejar l'organisme comarcal en un tema que és purament municipal. "El dia 15 de desembre he d'anar a declarar, i crec que el president del Consell no hi ha de fer res en un jutjat que m'imputa com a alcalde" ha reblat Prat, a voltes un punt emocionat en el seu discurs.
 

Prat ha donat explicacions sobre la seva imputació Foto: À.Ll


El convergent ha defensat també la importància de l'ens pels municipis petits que té la Noguera, i ha demanat als consellers que defensin d'ara endavant la vital importància que té el Consell de la Noguera. L'expresident ha rebut un sonor aplaudiment del públic i del plenari, si bé no hi ha hagut unanimitat de suport en les intervencions dels diferents partits. En aquest punt, ERC ha considerat que la postura de Prat "es queda a mitges", i li ha demanat que renunciï també a l'alcaldia.

La nova presidenta es declara hereva de les polítiques de Prat

La presidenta entrant, que serà ratificada al desembre, Concepció Cañadell, ha donat ple suport a l'expresident, i s'ha definit hereva de les seves polítiques. "He après molt de tu, gràcies pels consells" ha reblat Cañadell. L'escó que deixa vacant Prat serà ocupat per Jordi Sentenach, d'Àger.