Tensió a l'ANC per l'elecció d'un candidat lleidatà al secretariat nacional

Jordi Alsina assegura que la direcció l'ha vetat i nega que hagi estat sancionat

10 de maig del 2024
Actualitzat a les 16:30h
Jordi Alsina amb la boca tapada
Jordi Alsina amb la boca tapada | Jordi Alsina

Les eleccions al secretariat nacional que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebrarà del 14 al 18 de maig estan tenint una prèvia polèmica a Lleida. Un dels candidats lleidatans per formar part de l'organisme de l'entitat, Jordi Alsina, ha denunciat que la direcció de l'Assemblea ha vetat la seva concurrència en el procés electoral.

Alsina va ser escollit coordinador lleidatà l'any 2019 i va revalidar el càrrec tres anys després. Tot i això, des de l'entitat s'assegura que el seu lloc està vacant perquè va ser sancionat i, per tant, havia perdut la condició de soci de l'entitat independentista i la seva elecció no tenia validesa. Aquesta afirmació ha estat negada pel propi Alsina, que assegura que la seva candidatura es va formalitzar després que tramités un recurs contra la decisió d'apartar-lo que havia pres la direcció. L'afectat s'ha presentat aquest en un acte de l'ANC amb la boca tapada amb dues enganxines de color vermell. 

La polèmica del debat electoral

L'enfrontament entre la direcció i l'aspirant lleidatà va encendre's a finals del mes d'abril arran de l'organització d'un debat electoral en el qual es van convidar Aliança Catalana i el Front Nacional, dues formacions d'ultradreta amb qui la resta de partits no van voler debatre. De fet, l'acte es va celebrar amb la sola participació d'aquests dos partits.

Cada membre de l’ANC lleidatana té l'opció de votar tres candidats i els quatre més votats s’incorporaran al secretariat. Joan Guillamon, Andrònic Pla, Melcior Marcó, Miracle Nadal i Blanca Currià són els altres cinc aspirants lleidatans que es presenten als comicis.

 

 

Arxivat a