Alpalplat.com. Aquest és l’eslògan que han triat l’ajuntament d’Alp i els restauradors del municipi –Alp, La Molina i Masella- per impulsar l’àmplia oferta gastronòmica local a partir de diverses iniciatives teòriques i pràctiques al voltant de la cuina tradicional i moderna.
Un dels primers passos d’aquesta iniciativa ha estat l’organització d’unes Jornades Gastronòmiques que començaran el dia 28 d’octubre i s’allargaran fins el 25 d’novembre i en les quals els restauradors associats oferiran una degustació gratuïta als seus clients elaborada a partir dels ingredients típics del país, els naps de Cerdanya, la col d’hivern, la caça, el tiró i els bolets.
Aquet mateix plat que es podrà degustar gratuïtament -cada establiment n’escollirà un-, també formarà part de la carta del restaurant. A més, se celebraran unes Jornades del Coneixement que consistiran en la celebració de cursos de tast, classes de cuina i demostracions dirigides als professionals de la restauració i a totes aquelles persones interessades en la gastronomia.
La proposta inclou, també, la posada en marxa d’una web www.alpalplat.com en la qual els clients podran fer valoracions dels plats degustats, així com obtenir informació constant de les jornades. Igualment, aquesta interrelació entre clients i restauradors, que farà possible la web, permetrà crear una base de dades de clients, a partir d’una targeta distintiva, i fer noves promocions de la gastronomia local.
Alp al Plat Alp projecta l'oferta gastronòmica del seu municipi