Per què se l'anomena braç de gitano ?
A l'Edat Mitjana, un monjo de la zona del Bierzo, se'n va anar a recórrer món i en un monestir egipci va descobrir aquestes postres, es va emportar la recepta i a les seves contrades se li va començar a dir "braç egipciano", amb el temps, la paraula va degenerar en l'actual "braç de gitano" .
Ingredients per a 6 persones:
6 ous
100 gr. de sucre
100 gr. de farina
1 culleradeta de llevat en pols
pessic de sal
Per a la nata:
300ml de nata per muntar
2 cullerades de sucre llustre
Bateu els ous amb el sucre i la mica de sal durant uns 10 minuts, fins a quedar una barreja blanquinosa. Afegiu la farina tamisada junt amb el llevat i barregeu suaument fins que s'integri bé.
En una safata de forn folrada amb paper vegetal oliat, aboqueu la massa ben estesa, i coure al forn a 180 º durant uns 10 minuts o fins que estigui lleugerament daurada i cuita.
Traieu del forn i bolqueu amb cura sobre un drap de cotó estès, treieiu el paper d'enfornar (que haurà quedat a dalt) i enrotleu junt amb el drap. Deixeu refredar.
Munteu la nata, que ha d’estar ben freda i quan gairebé estigui afegiu les dues culleres de sucre glacé. Acabeu de muntar però sense passar-se.
Per farcir-lo s'estén de nou la massa, poseu la nata deixant un marge d’un dit a les bores, i torneu a enrotllar (us podeu ajudar amb el drap).
Repartiu el sucre llustre per damunt del braç.
NOTA: Els ous millor a temperatura ambient.
** Es pot fer sense llevat també, llavors es baten més temps els ous i el sucre.
** Es pot veure el pas a pas del braç de gitano aquí.
Blog de cuina de la dolorss
Ara a portada
Publicat el 29 de juliol de 2018 a les 00:42
Actualitzat el 29 de juliol de 2018 a les 00:46