Camarasa obre la platgeta i reforça el control de bany al Segre

El consistori prohibeix pujar al pont trencat i delimita zones de pícnic

Imatge de la platgeta de Camarasa
Imatge de la platgeta de Camarasa | ACN
ACN / Àlvar Llobet
21 de juny del 2021
Actualitzat a les 10:23h
Camarasa (Noguera) ha arrencat la temporada de bany a la zona del riu Segre coneguda com la Platgeta, amb noves mesures preventives per evitar-hi ofegaments. I és que les notícies de la mort de tres menors en rius i pantans aquest mes de juny preocupen l'Ajuntament, que tem que aquest tipus de successos es repeteixin al municipi.

L'última víctima mortal que s'hi va registrar és de l'any 2015. Des de llavors, en aquest espai s'han aplicat mesures preventives, com la instal·lació de boies per marcar les zones més perilloses del riu i també hi ha una persona que informa els visitants. Enguany també s'ha prohibit pujar al pont Trencat i s'han delimitat zones de bany i pícnic per evitar-hi actituds incíviques.

L'alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso, ha indicat que l'espai de bany del riu Segre a Camarasa és una "zona conflictiva" pel que fa als ofegaments i, per aquest motiu, s'ha mostrat preocupada per la mort de tres menors en rius i pantans aquest mes de juny. "Ens preocupa molt donat que portem uns anys de tranquil·litat. Estem agafant aquestes notícies amb por i augmentant una mica la precaució en aquesta zona", ha explicat.

L'última víctima mortal per ofegament a l'espai natural del parc de Maria Rúbies, conegut com la Platgeta, es va registrar el juny del 2015 i va ser la novena mort en una dècada. Aquell mateix any, però, l'Ajuntament va començar a adoptar mesures per prevenir aquests successos tràgics. Va instal·lar panells informatius a l'espai de bany, va delimitar amb boies les zones del riu més perilloses i també va instaurar la figura de l'informador per advertir els visitants dels perills de banyar-se en aquests punts.

A aquestes mesures, enguany s'hi suma la prohibició d'accedir al pont Trencat, estructura medieval des d'on molts joves acostumen a saltar al riu. Fins ara ja hi havia un cartell que prohibia aquesta pràctica, tot i que sí permetia l'accés dalt del pont des d'on els visitants acabaven saltant igualment. "La canalla i gent jove sembla que no tenen por de res però això és un medi natural salvatge i se li ha de tenir el respecte que mereix", ha advertit Lizaso.

L'alcaldessa s'ha mostrat satisfeta amb les mesures que el consistori ha adoptat en els darrers anys per fer de la zona de bany un espai més segur. Prova del bon funcionament, diu, és que en els darrers sis anys ningú ha perdut la vida en aquest espai.