Casa Beal verema 3.000 kilos de raïm en la sisena collita

Casa Beal (Cellers i Vinyes d’Alta Muntanya) va realitzar el passat dissabte dia 1 d’octubre la sisena verema de la seva vinya, plantada a Nagol, a Sant Julià. La verema va començar a les set del matí i es va allargar durant tot el cap de setmana. Des de l’alba es va començar a collir el raïm de la varietat Gewürztraminer, l’espècie amb què Casa Beal elabora el seu vi blanc Cim de Cel. En total, s’han recollit 3.000 quilos. El raïm se selecciona manualment i només els millors grans són premsats i fermentats per produir el primer vi blanc d’excel•lent qualitat d’Andorra. El vi que s’elaborarà amb la collita –Cim de Cel 2011- es comercialitzarà a partir del 2012.

Publicat el 03 d’octubre de 2011 a les 19:20


Paral·lelament a la verema de Casa Beal al llarg del primer cap de setmana d’octubre també es va veremar la plantació del Celler Mas Berenguer, als terrenys situats a la carretera de Fontaneda (Sant Julià). Mas Berenguer ha collit 1.400 quilos de les varietats Chardonnay blanc, Pinot negre i Cabernet Sauvignon blanc. Mas Berenguer va plantar la vinya l’any 2008 i enguany realitza la primera verema, amb què elaborarà els seus primers vins.

Casa Beal elaborarà la collita de Mas Berenguer en les seves instal·lacions, on premsarà i fermentarà el vi. El celler Casa Beal, pioner en el ressorgiment del vi a Andorra, facilita al Celler Mas Berenguer el seu assessorament enològic i suport logístic.


Casa Beal, que va iniciar la seva activitat al voltant del vi fa més de 26 anys, va plantar durant els primers temps fins a set varietats diferents de ceps per trobar la que millor s’adaptés a la climatologia i les condicions específiques de la terra. La varietat Gewürztraminer va resultar la més idònia i és amb què s’elabora Cim de Cel.


Cim de Cel suposa, doncs, el ressorgiment de l’activitat vitivinícola al Principat d’Andorra, que havia estat interrompuda durant més d’un segle. Les característiques i l’altitud del terreny, situat a uns 1.100 metres al poble de Nagol (Sant Julià de Lòria), fan de Cim de Cel un dels vins conreats a major alçada de tot Europa.