09
de febrer
de
2024, 10:07
Actualitzat:
10:13h
La Universitat de Cervera acollirà el dilluns 26 de febrer el concurs de "Millor Sommelier de Catalunya 2024", que organitza l'Associació Catalana de Sommeliers (ACS).
La competició professional es dividirà en dues sessions, una primera semifinal al matí i les proves de la final a la tarda, on els tres aspirants finalistes s'hauran d'enfrontar a proves de servei i tast de productes, correcció d'una carta errònia i maridatge, entre altres. El jurat el formen sommeliers professionals i antics guanyadors del concurs. El guanyador es donarà a conèixer al final de la Nit del Sommelier, que tindrà lloc al restaurant Comdals de Vergós, on també es reconeixerà la tasca de professionals, cellers i iniciatives vinculades amb el món del vi.
La competició es desenvoluparà en dues fases de matí i tarda. En una primera semifinal, a partir de les 10 hores a una de les aules de la Universitat de Cervera, tots els participants s'enfrontaran a dues proves. Una escrita i una altra pràctica, que consistirà en el tast comentat de tres begudes, dos vins i un tercer producte que hauran d'identificar. Pel que fa als vins, un l'hauran de comentar en llengua estrangera. Els tres millors concursants d'aquesta fase passaran a la final de la tarda.
El Paranimf de la Universitat de Cervera acollirà a partir de les 16h les proves de la final, que consistiran en una prova sorpresa, una prova de servei, tast i identificació de productes i una correcció d'una carta errònia, a més d'una presa de comanda i maridatge, decantació i estil.
La competició professional es dividirà en dues sessions, una primera semifinal al matí i les proves de la final a la tarda, on els tres aspirants finalistes s'hauran d'enfrontar a proves de servei i tast de productes, correcció d'una carta errònia i maridatge, entre altres. El jurat el formen sommeliers professionals i antics guanyadors del concurs. El guanyador es donarà a conèixer al final de la Nit del Sommelier, que tindrà lloc al restaurant Comdals de Vergós, on també es reconeixerà la tasca de professionals, cellers i iniciatives vinculades amb el món del vi.
La competició es desenvoluparà en dues fases de matí i tarda. En una primera semifinal, a partir de les 10 hores a una de les aules de la Universitat de Cervera, tots els participants s'enfrontaran a dues proves. Una escrita i una altra pràctica, que consistirà en el tast comentat de tres begudes, dos vins i un tercer producte que hauran d'identificar. Pel que fa als vins, un l'hauran de comentar en llengua estrangera. Els tres millors concursants d'aquesta fase passaran a la final de la tarda.
El Paranimf de la Universitat de Cervera acollirà a partir de les 16h les proves de la final, que consistiran en una prova sorpresa, una prova de servei, tast i identificació de productes i una correcció d'una carta errònia, a més d'una presa de comanda i maridatge, decantació i estil.