La traducció de cumble seria esmicolar, esmollar i el nom d'aquestes postres és per la capa de "molles" que porta a sobre i que al enfornar es transformen en una massa cruixent.
Ingredients per a 4-6 persones:
1kg. de pomes
100 gr. de nabius deshidratats
100 cc de vi dolç
1 iogurt natural grec
2 c / p de canyella mòlta
Per al crumble:
150 gr. de farina
150 gr. d'ametlla mòlta
150 gr. de sucre
150 gr. de mantega en pomada
Poseu els nabius a hidratar amb el vi dolç, un parell d'hores.
Fer la massa , per a això barregeu la farina, l'ametlla mòlta, el sucre i la mantega, amasseu amb la punta dels dits o amb un robot, fins a obtenir una massa formada per petites boles (en robot uns 2 minuts). Reserveu.
Peleu, traieu el cor i talleu a daus petits les pomes, el sposeu en una plata apta per al forn juntamente amb els nabius escorreguts.
Cobriu tot amb la massa anterior reservada
Enforneu a uns 200 º durant uns 25-30 minuts.
Tireu per sobre una mica de canyella mòlta i serviu-la tèbia amb una cullerada de iogurt.
NOTA: La mantega en pomada és la mantega tova deixada a temperatura ambient.
** La poma minva a coure, per això ompliu bé el motlle perquè un cop cuit no es vegi enfonsat el crumble.
** c / p = cullera de postres
Blog de cuina de la dolors
ARA A PORTADA
Publicat el 29 d’abril de 2018 a les 00:40
Actualitzat el 29 d’abril de 2018 a les 00:46
Et pot interessar
-
Societat La CUP i Fruita amb Justícia Social denuncien la mort d’un temporer a Fraga
-
Societat Una alumna de la Seu d’Urgell, la millor nota de les PAU a Lleida
-
Societat Catalunya preveu una collita de pera un 43% més gran que la de l'any passat, però encara per sota de la mitjana
-
Societat Dos germans de Bellpuig reben una reclamació d’Hisenda per una multa del seu pare ja difunt
-
Societat El turisme a Lleida es concentra en pics d’estiu i hivern, amb comarques que quintuplican la població
-
Societat La coca de recapte, estrella del Sant Joan a Lleida