Aquest és el programa de la mostra:
Divendres 6 d’abril de 2012:
12 h - 13 h:
“Com del porc, del formatge s’aprofita tot” a càrrec de Mariano Gonzalvo, del Taller de Cuina “Lo Paller del Coc” de Surp.
Idees senzilles i subtils de la culinària formatgera per a saber com aprofitar a fons totes les parts dels formatges, amb petits tastos de les seves aplicacions.
17 h a 18h:
“Formatges catalans de pastor” a càrrec de Nicanor Coscollola , elaborador de formatges de pastor a Tòrrec (Serra del Montsec)
Encara queden formatges de pastor; és a dir, formatges elaborats per ramaders amb llet del propi ramat. Conegui’ls i tasti’ls de la mà d’un d’ells
19 h - 20 h:
“Formatges d’alpage, la tradició mil·lenària” a càrrec de Jim Stillwagon, mestre formatger suïs i elaborador a alpages a 2.000 metres d’altitud
Les característiques més importants dels formatges de pasta premsada i cuita elaborats als alpages més alts d’Europa. Tast de formatges d’alpage.
22 h:
"Oferiu flors als rebels que fracassaren".
Pel·lícula al Cinema Municipal de Sort, amb l’assistència del Director Jesús Àngel Prieto, del Productor Jaume Vilalta, i alguns personatges de la pel·lícula.
La Mostra de formatges artesans de Catalunya amb venda de formatges es farà de les 10 a les 20h. al Riuet, un parc públic preciós al costat de la carretera principal i el centre vila.