El Tastet del Reng guanya el concurs «Tapa de l'Any»

El restaurant de Balaguer ha presentat una terrina de carn amb salsa barbacoa, xili, crema de mango, llàgrima de iogut i mel entre altres elements

Publicat el 09 d’abril de 2017 a les 12:13
El Tastet del Reng de Balaguer ha guanyat la tercera edició del concurs Tapa de l’Any, celebrat aquest matí a Sitges. La tapa guanyadora és una terrina de carn amb salsa barbacoa, xili, crema de mango, llàgrima de iogut i mel entre altres elements. Organitzat per Estrella Damm, el certamen ha congregat dotze restaurants que han elaborat en directe les seves propostes davant d’un jurat format pels cuiners Carles Tejedor i Ada Parellada, el periodista Mikel López Iturriaga i la sommelier Meritxell Falgueras. El segon premi  ha estat per la La Notaria de Palamós i el tercer guardó ha anat a parar a mans de l’Axarquia Restaurant del Prat de Llobregat

L’acte, presentat per l’actor Quim Masferrer i el xef Nando Xubany, també ha comptat amb la presència dels següents establiments: El Cable (Sitges), L’Alegria del Teatre (Terrassa), L’Argilaguet (El Vendrell), La Selva Cafè (Mataró), La Venta (Terrassa), Més que Tapes (Reus), Nut Gastrobar (Barcelona), Toca Teca (Barcelona) i Xamfra del Fòrum (Tarragona). Tots ells van superar, el passat 21 de març, una fase prèvia a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

El concurs Tapa de l’Any té com a objectiu principal exaltar la tapa com una de les expressions gastronòmiques més importants de la cuina catalana. Més enllà del certamen celebrat a l’auditori de l’Hotel Melià, Sitges acull des del passat 30 de març fins aquesta tarda,  la novena edició del Sitges Tapa a Tapa. 34 establiments competeixen, a través d’un sistema de votació popular, pel dret a participar al Tapa de l’Any del 2018.