Els formatges, protagonistes de la Fira de Sant Ermengol

Publicat el 20 d’octubre de 2007 a les 17:05

El concurs que era obert a tothom, al qual hi han participat formatgers procedents del Pirineu català, aragonès, basc i occità, ha consistit en la degustació d’aquests formatges per experts, més de quaranta sota la direcció del gastrònom, Pep Palau, que han jutjat els formatges per declarar els guanyadors dels guardons en les diverses categories (productes de vaca, ovella, cabra, cabra làctica, tupí i frescos i formatges singulars).

Entre els artesans del Pirineu, Mas d’Eroles d’Adrall, ha guanyat dos premis de la categoria de productes de vaca, essent el primer per al formatge ermesenda i el segon per el tartera. En la mateixa categoria, Làctics Ermengol de Prullans, ha obtingut el tercer premi, guanyant també el tercer premi en la categoria de formatges frescos. D’altra banda, el primer premi dels formatges de cabra làctica ha recaigut al Baridà del poble de Bar. En la categoria tupí, el primer premi ha estat per Serrat Gros de Cal Codina, a Ossera. Finalment, l’Orri de Cal Valentí, a Músser, ha rebut el segon premi en la nova categoria de formatges singulars. En aquesta mateixa, el tercer premi l’ha obtingut Formatges La Vall de Meranges. Amb els premis en metàl·lic s’ha fet entrega també d’un diploma que certifica el guardó de cada producte.

Recordem que en l’edició d’enguany de la Fira de Sant Ermengol, ha arribat als 33 formatgers procedents d’arreu, convertint a la Seu un any més, en la capital del formatge durant tot el cap de setmana atraient a la ciutat gent de la Seu i comarques veïnes.

 

 

Entrega de guardons Alguns dels formatgers guanyadors del 13è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu.