Fermí Puig estrena el curs de l'Associació Universitària de Cerdanya

Publicat el 10 de novembre de 2010 a les 16:35

L’inici d’activitats de l’AUCer durant tot l’any enllaçarà directament aquesta conferència inaugural amb el primer curs, dedicat al Camí de Sant Jaume. Serà aquest dissabte a partir de les vuit i quart del vespre a l’Hotel del Prado. En aquest cas, es proposa una original combinació d’història i gastronomia en sis etapes. D’una banda, s’explicarà els trets històrics més interessants dels territoris per on passa la ruta, a càrrec de Jaume Aymar, doctor en Història de l’Art i professor de la Universitat Ramon Llull; i Joan Pous, historiador i expresident del Consell Comarcal de la Cerdanya. De l’altra, l’enòleg Antoni Cot farà un recorregut pel bo i millor en cuina i vins, des de la Cerdanya fins a Santiago de Compostel.la.

Fermí Puig i Botey (Granollers, 1959) és el referent de la cuina acadèmica a Catalunya. Un punt clau de la seva carrera va ser l’entrada a l’hotel Majestic de Barcelona, on va crear el restaurant Drolma. L’any 2002 va ser guardonat amb la prestigiosa estrella Michelin. De la seva trajectòria professional en destaca la formació complementària amb Jacques Chibois i Cristian Bourillot; segon cap de cuina amb Jean Paul Vinay a La Ciboulette (Barcelona), xef al Restaurante San Marcos (Sevilla), al Mirador de les Caves (Sant Sadurní d’Anoia) i a Santa Marta (Lloret Relais&Chateaux); Invited Chef a Roger Smith (Nova York) i a l’Hotel Hilton (Caracas). Puig assisteix als congressos més importants del sector i imparteix conferències en diverses escoles de negocis i ciutats de tot el món.

 

 

El xef Fermí Puig. El xef Fermí Puig.