Els criteris de valoració s’han estructurat en dos grups. En el primer, es tindran en compte la qualitat dels projectes i la seva incidència en el desenvolupament territorial. Així, es prioritzaran els projectes que comportin la recuperació, promoció i difusió del patrimoni natural, cultural, etnogràfic i industrial; les millores en la promoció de productes agroalimentaris, forestals i anàlegs elaborats al territori; la contribució al desenvolupament integral de la zona; i el seu caràcter innovador.
També es tindran en compte, encara que en menor mesura, la utilització de recursos endògens, els elements d’especial interès per al desenvolupament i el reequilibri territorial; el foment de l’ús de les noves tecnologies de la comunicació i els mitjans audiovisuals; i la cooperació interadministrativa, empresarial, sectorial i social.
El segon grup de les bases de valoració dels projectes que optin a les subvencions del programa Leader és el de la política de qualitat integral, que inlourà la promoció, difusió i comercialització de productes amb certificat de qualitat o elaborats per artesans; la preservació del medi ambient i la recuperació d’entorns; i el suport al desenvolupament sociocultural i la promoció de col•lectius desafavorits.
Per cadascun dels criterirs de valoració s’atorgarà un determinat nombre de punts, fins a un total màxim de 400. En funció d’aquesta puntuació s’establirà el percentatge d’ajut. Els projectes que no arribin a un mínim de 80 punts seran rebutjats. Les subvencions que s’aprovin podran anar del 30 % a 80 % del cost de l’actuació, en una escala de 10 en 10. Les valoracions les farà un comitè tècnic, les propostes del qual hauran de ser aprovades posteriorment per la Junta de Govern del Consorci.