Porteu aquest plat a taula i de segur que us fan la reverència
Ingredients per a 6 persones:
4 braons frescos de porc
4 patates
1 cabessa d'alls
4 cebes
1 pastanaga
50 cc. de conyac
100cc. de vi blanc
100cc. de brou
romaní, llorer, claus d'olor
sal, pebre negre
oli d'oliva verge extra
Puré de poma (aquí)
A l'olla ràpida poseu els braons, sal, uns grans de pebre, la fulla de llorer, 1 ceba, la pastanaga i cobriu amb aigua.
Cuineu durant 30 minuts a partir que surti el vapor.
Traieu els braons, escorreu bé i reserveu el brou elaborat.
En una safata de forn poseu una mica d'oli, les patates tallades a rodanxes i la ceba a mitges llunes, finetes.
Deixeu un espai al mig de la plata i col·loqueu els braons salpebrats i amb un clau d'olor en cada un.
Repartiu els alls sense pelar i colpejats.
Aboqueu el vi, el conyac i poseu una mica de romaní.
Enforneu a 200 º (preescalfat) durant uns 20-25 minuts, els hi doneu el tomb, poseu una mica de brou de la cocció, baixeu el forn a 180 º i ho deixeu 20-25 minuts més fins que les patates estiguin cuites i els braons daurats .
Emplatar: poseu un llit de puré de poma, la carn del garró i acompanyeu amb patates, ceba i uns alls. Regeu amb el suc de la cocció.
NOTA: Ho podeu fer en una olla convencional, el temps seria de unes dues hores.
** El brou resultant de bullir els braons s'empra per fer un brou per a sopa, afegint pollastre, os de pernil, vedella, verdures diverses, cigrons ...
** El forn encès dalt i baix i la safata col·locada al mig.
** El puré de poma es fa en 5 minuts al microones, us mostro com es fa aquí
Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients sena sense gluten.
Ara a portada
Publicat el 23 de febrer de 2016 a les 23:00