
Imatge de l'estand de les novetats amb diverses persones que tasten bocins de torró Foto: Estela Busoms
Milers de persones, 80.000 segons els organitzadors, han visitat aquest any la 27ena edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt. A banda dels 120 paradistes i la vuitantena d'expositors, l'esdeveniment ha comptat amb xerrades i tallers que, per exemple, han indagat en l'aplicació d'aquests productes a la cuina salada. La fira ha tancat les portes aquest dilluns i ha donat el relleu a la I Ruta Gastronòmica del Torró i la Xocolata a la Pedra per diferents restaurants de la comarca de l'Urgell.
Onze establiments d'arreu del territori -entre ells, La Cava de Tàrrega i l'Atípic d'Agramunt- oferiran del 16 al 31 d'octubre menús a 15 i 25 euros on tant el torró com la xocolata seran protagonistes dels plats.La Fira ha aprofitat la jornada de cloenda per repartir entre tots els assistents un torró de pa, oli i xocolata de vuit metres de llarg i cinc-cents quilos de pes. El xef Carles Tejedor, que en aquesta edició també participava en el programa d'activitats com a ponent, ha estat un dels encarregats de tallar i repartir la peça.