La Seu exposa tot el seu potencial ramader

Publicat el 25 d’abril de 2009 a les 19:50

L'alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha manifestat que l'objectiu d'aquesta fira de primavera “és establir un aparador per mostrar l'important tasca que porten a terme durant tot l'any els ramaders de La Seu i comarca, els quals obtenen un producte natural i de qualitat. Batalla ha reiterat que “la Seu és un municipi molt singular en aquest sentit, ja que tenim dues denominacions d'origen com la llet i el formatge, i una indicació geogràfica protegida com és la vedella bruneta”.

Per la seva part, director general de Desenvolupament Rural, Jordi Bertran, ha felicitat a l'Ajuntament de La Seu d'Urgell per aquesta iniciativa ramadera de races autòctones del territori, així com també a les associacions del sector. Bertran ha remarcat que “en un moment de dificultats per a la ramaderia com l'actual, s'està fent un esforç important respecte aquestes dues races, la bruna i la frisona, una aposta de qualitat al territori, i per això cal donar suport a les associacions ramaderes”.

D'altra banda, al llarg de tot el matí ha tingut lloc una mostra-concurs de braves frisones i petits manejadors de 18 explotacions de l'Alt Urgell i Cerdanya. I des de primera hora d'avui, al mateix recinte firal, s'està rostint una vedella bruneta, per tal que tots els assistents i visitants a la fira en puguin degustar a partir de les set del vespre una ració de manera gratuïta. En total es repartiran unes 2.500 racions de bruneta dels Pirineus amb l'objectiu de promocionar la carn de vedella de l'IPG Vedella dels Pirineus.

Serà aquest diumenge, 26 d'abril, quan tindrà lloc al llarg del matí el 5è Concurs Nacional raça Bruna dels Pirineus, on tothom qui ho desitgi podrà seguir-lo des de les grades instal·lades al recinte firal. A la una del migdia es portarà a terme les explicacions per part del jutge del concurs sobre els animals que concursaran, així com l'acte de lliurament de premis.

A les 11.30 hores, es realitzarà un apadrinament del millor vedell del Centre Bon Repòs i a les 12 del migdia se celebrarà una subhasta de vedells d'aquest mateix centre ramader.

Tant dissabte com diumenge, el recinte firal del Doctor Peiró hi haurà instal·lada una àrea de serveis gastronòmics, exposició de maquinària i eines d'ús ramader, activitats lúdiques diverses, un servei de bar-restaurant, així com parades de productes agroalimentaris i de serveis ramaders, i per als més petits un espai amb inflables i tallers infantils.

 

 

El director general de Desenvolupament Rural, Jordi Bertran, ha inaugurat la fira. El director general de Desenvolupament Rural, Jordi Bertran, ha inaugurat la fira.